Двама пострадаха при гасенето на пожара край "Джъмбо", изгоряха бараки, коли и автобус

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:03 / 26.08.2019
14161
Двама граждани са били обгазени при опит да помогнат при гасенето на пожара край хипермаркет "Джъмбо" в събота. 30 пожарникари са се борили с огнената стихия. Видео, споделено от огнеборците, показва мащабите на стихията, видя Varna24.bg.

Припомняме, че според официалната информация от полицията сигнал за пожар, при който горят сухи треви край хипермаркет в кв. "Вл. Варненчик", е подаден в 11,54 ч. на 24 август.

Незабавно към мястото са изпратени 3 противопожарни автомобила, а впоследствие, с цел максимално бързо да се локализира горенето, са изпратени още екипи. Към 13,15 ч. в овладяването на пожара са участвали 9 противопожарни автомобила и над 30 пожарникари. Община Варна е осигурила две водоноски. Около 14.30 часа пожарът е бил овладян. 

Пожарът се е разпрострял на площ около 40 декара, основно сухи треви и отпадъци. Предполагаемата причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън.

До момента е установено, че при пожара са изгорели 2 метални бараки, частично засегнати са 3 автомобила и автобус.

В гасенето активно са е включили с подръчни средства и около 15 граждани. Двама от гражданите, включили се в гасенето, са се оплакали от обгазяване, прегледани са и им е оказана медицинска помощ  на място от екипите на "Спешна помощ", не се е наложило настаняване в болница. 

Ръководството и служителите на РД ПБЗН благодарят на Община Варна и всички граждани, включили се в погасяването на огъня, за оказаното съдействие.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).