Двама с изменена мярка за неотклонение близо година след началото на дело за разпространение на наркотици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:37 / 03.06.2016
982
На свое заседание Окръжен съд - Варна обсъди новите доказателства за влошеното здравословно състояние на Янко Костов, съден за разпространение на наркотични вещества в курорта "Златни пясъци".

Според становището на съдебния лекар мъжът трябва да бъде под лекарско наблюдение, тъй като страда от тежко кардиологично заболяване и е претърпял операция. След искане на защитата за изменение на мярката за неотклонение спрямо Костов съдът прецени коя ще бъде най-адекватната мярка, която да гарантира, че подсъдимият ще положи усилия да съхрани живота и здравето си. Тъй като домашният арест ще ограничи свободното му движение в случай на необходимост от незабавно лечение, ВОС измени мярката за неотклонение от "задържане под стража" в "подписка" и му наложи забрана да напуска пределите на страната.

Съдът разгледа искане на защитата за изменение на мярката за неотклонение и на другия подсъдим в наказателното дело - Петър Борисов, който също е задържан от близо година. Съдебният състав припомни практиката на ВКС, че задържането под стража не бива и не следва да се превръща в наказание. От началото на делото са събрани огромен обем доказателства и се чака само заключението на вещите лица по комплексната съдебно медицинска и психиатрична експертиза за състоянието на Янко Костов. Преди да насрочи следващото съдебно заседание за 4 юли от 9 часа ВОС измени мярката за неотклонение и спрямо Борисов - от "задържане под стража" в "домашен арест", като също му наложи забрана да напуска пределите на страната.

41-годишният Янко Костов и 25-годишният Петър Борисов бяха задържани на 29 юли 2015 г. при нощна полицейска акция в курорта "Златни пясъци". До момента по делото на първа инстанция бяха изслушани множество свидетели и вещи лица, сред които и чуждестранни туристи.

Изменените мерки за неотклонение спрямо двамата могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Апелативния съд във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).