Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двама старши полицаи от Варна отиват на съд за рекет и злоупотреби с положение
Автор: Пламена Николова 15:22 / 23.06.2020Коментари (3)10669
©
Двама старши полицаи от Специализираното подразделение за охрана на обществения ред във Варна са предадени на съд за подкуп и престъпление по служба от Окръжната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу двама старши полицаи от Специализираното подразделение за охрана на обществения ред.

35-годишният Христо Г. ще отговаря за поискан подкуп в размер на 440 лева и приет дар в размер на 220 лева и 100 евро чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, за да не извърши действия по служба. Престъплението по член 302, т. 1 и 2 от НК е извършено като продължавано деяние.

Колегата му старши полицай Костадин К. е предаден на съд за престъпление по служба по член 282, ал. 1 от НК. Той не изпълнил служебните си задължения с цел да набави за Христо Г. облагата и от това са настъпили немаловажни последици.

На 30 март 2019 г. двамата подсъдими полицаи извършвали автопатрулна дейност със служебен автомобил. Дежурството им започнало в 8 часа и продължило до 20 часа. Малко преди 16 часа те забелязали автомобил, спрян непосредствено след навеса на автобусна спирка на Червения площад.

В него пътували Ил. В. и Г. И., които били наети на "работа“ да доставят по поръчка наркотични вещества от Константин К. "Работодателят“ им в момента търпи ефективна присъда във варненския затвор заедно със съучастниците в наркоразпространението Руси Полковника и сина му Стоян.

Появата на полицейския автомобил притеснила двамата младежи, тъй като в колата им имало наркотици. При личен обиск у един от младежите било намерено пликче с наркотик. Последвало претърсване на автомобила, в който била намерена чантата с наркотици. Полицай Христо Г. обяснил какво следва от това – сваляне на регистрационните табели на колата, 2000 лева глоба и задържане под стража.

Ил. В. помолил служителя на реда "да измислят нещо“. Христо Г. поискал за услугата да реши проблема 440 лева.

Междувременно проверката на автомобила на двамата наркодилъри била засечена от техния работодател, който пътувал със сестра си. Помолил я да отиде при "новите“ му работници и да вземе "служебния“ им телефон, под предлог че е неин. Появата й предизвикала неприятна изненада както у полицейските служители, така и у наркоразпространителите.

По-късно Ил.В. и Георги И. се върнали, за да "доплатят“ част от поискания подкуп. Парите за него взели от сина на Руси Полковника.

Двамата подсъдими полицаи не издал заповед за задържането на нарушителите, не съставил протокол за обиска и претърсването на колата и не докладвали на оперативния дежурен за констатираното правонарушение. Действията им се доказват от разпечатки на комуникации по мобилни телефони, видеокамерите в града, както и от използваните по делото специални разузнавателни средства.

Предстои делото срещу старши полицаите Христо Г. и Костадин К. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.06.2020 г.
0
 
 
Е,не са освободили танкер,Майбах 2бр или са заличили досиета на разветки.Нямат спомени.Пак стигаме до кокошката и т.н
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: