Двамата, нападнали и ограбили мъж на улицата, застават пред съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:41 / 20.06.2016
648
Окръжен съд Варна уважи искането на Окръжна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 31-годишния Я. Христов и 30-годишния З. Табаков. Те са привлечени в качеството на обвиняеми за отнемане на чужда движима вещ от 35-годишен мъж, с употреба на сила или заплашване с нож. Престъплението, за което са обвинени, е извършено в условията на опасен рецидив за Христов. На 7 юни на ул. «Барутен погреб» във Варна е отнета противозаконномъжка чанта, съдържаща сумата от 1080 лева и 470 щатски долара.

Деянието, за което е повдигнато обвинение, е тежко умишлено престъпление, извършено е в съучастие, и за него по закон се предвижда наказание е "Лишаване от свобода" за срок от три до десет години. 

Съдът прецени, че са налице всички изискуеми от закона предпоставки за взимане на най-тежката мярка "задържане под стража". От събраните доказателствата по делото дори на този ранен етап може да се направи обосновано предположение за съпричастността на двамата мъже към деянието. Има показания на свидетели и извършено разпознаване от пострадалия. ВОС счете, че съществува реална опасност те да се укрият или да извършат престъпление, ако не бъдат задържани под стража.
Определението на ВОС може да бъде обжалвано пред Апелативния съд на заседание, насрочено за 28 юни, от 10 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).