Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Две години без следа от изчезнал турист, близките му дават 40 000 евро за информация
Автор: Екип Varna24.bg 16:38 / 11.07.2016Коментари (0)2174
©
Вече две години няма следа от германски турист, изчезнал след почивката си на "Златни пясъци". 30-годишният Ларс Митанк е в неизвестност от 8 юли 2014 г., като издирването му от полицията и от частни детективи досега не е дало резултат. Не помага и предлаганата награда от семейството в размер на 40 000 евро. След обявяването й са получени хиляди сигнали, но нито един от тях не можа да изведе разследващите от задънената улица, предаде Дарик.

Ларс пристига за едноседмична почивка в България, от която трябва да се прибере в родината си на 7 юли. На него обаче не му е позволено да се качи заедно със своите приятели в самолета. След преглед от лекар той получава забрана да пътува, тъй като е със спукано тъпанче след сбиване по време на престоя си на "Златни пясъци". Резервният му полет е на следващия ден.

 

Ларс хваща такси от летището и отсяда в хотел в центъра на Варна, в близост до Колхозния пазар. Обажда се на майка си Сандра, като й казва, че кредитната му карта е блокирана.

Ларс напуска хотела около 4 часа сутринта заедно с целия си багаж. Два часа по-късно е забелязан на Централния плаж от жена, която той пита как да стигне до летището. Тя му предлага заедно да вземат такси, тъй като е в същата посока, и германецът се съгласява.

Междувременно майката и синът отново говорят по телефона, като Ларс споделя, че е преследван от четирима души.

На летището той отново е прегледан от лекар, като прегледът продължава около 40 минути. Тогава Ларс внезапно напуска стаята, зарязвайки целия си багаж и мобилния си телефон. В него остават само задграничният му паспорт и портфейлът, в който има около 300 евро.

 

Записи от охранителните камери показват как германецът излиза от терминала бягайки, след което прескача оградата на аеропорта. Оттогава никой не го е виждал, а разследващите случая не могат да разрешат загадката.

Една от версиите, по която работят е, че Ларс може да е взел или да са му сложили в питието силна дрога, под чието въздействие да е бил дълго време.

Частните детективи обикалят селата край Варна, допускайки, че може да си е намерил работа в някоя ферма, където да живее и да се храни безплатно. Проверяват се хилядите сигнали, много от които са придружени със снимки.

Случаят "Ларс Митанк" получава голямо медийно отразяване в Германия, а обществената телевизия ZDF му посвещава предаване. Близките на изчезналия мъж направиха видеоклип, който беше разпратен до множество телевизии и радиостанции.

Всички усилия досега обаче все още не са дали резултат. През последните месеци са намалели рязко и подаваните сигнали от хора, които твърдят, че са забелязали някъде изчезналия мъж. Обявената награда от 40 000 евро съблазнява и много измамници, които се опитват да се доберат до нея чрез фалшива информация.




Още по темата: общо новини по темата: 13
14.05.2018 »
30.03.2017 »
07.12.2016 »
16.12.2015 »
04.09.2015 »
18.05.2015 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: