Две години затвор за младеж, платил за почивка с фалшиви пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:59 / 30.10.2015
888
Стоимен Караджов от Варна е осъден ефективно от Варненския окръжен съд по три обвинения. В съкратена съдебна процедура той призна фактите, събрани в досъдебното производство. Като извършител 24-годишният мъж съзнателно е прокарал в обръщение неистински парични знаци - шест броя банкноти с номинал 100 евро.

Определеното от съда наказание за това престъпление е 3 години лишаване от свобода.

През месец юни 2014 г. в условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага сам и чрез приятелката си, като посредствен извършител, възбудил и поддържал заблуждение у служителите на хотел "Елица", където двамата отседнали. При регистрацията представил лична карта на свой приятел, а след това заплатил за 17-дневната почивка с
неистинските банкноти от 600 евро. 

С това си деяние Караджов причинил имотна вреда на собствениците на хотела в размер на 1173.50 лв.. 

Наказанието за това престъпление, определено от ВОС, е лишаване от свобода за срок от 2 години.

Третата присъда спрямо Караджов е за обсебване на чужди
движими вещи - телевизор от стаята в хотел "Елица", с намерение противозаконно да го присвои, като случаят е немаловажен. 

Мъжът изнесъл телевизора два дни преди да напусне с приятелката си хотелската стая, като липсата била установена при почистването й.

Съдът наложи най-тежкото от трите наказания - лишаване от свобода за срок от 3 години, намалено с 1/3 заради съкратено съдебно следствие, когато подсъдимият признава изцяло фактите по обвинителния акт и самопризнанията му се подкрепят от събраните при разследването доказателства. 

Той ще изтърпи 2-годишната присъда в затвор при строг режим.

Караджов трябва да плати освен съдебните разноски и присъдената сума по гражданския иск на собствениците на хотел "Елица" - 1578 лв. със законната лихва. Присъдата на ВОС може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд Варна. В случай на потвърждаването й, ще бъдат групирани и други наказания, тъй като Караджов и в момента е в затвора с друга присъда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).