Две майки изоставиха новородените си по празниците във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
11:04 / 03.01.2018
7218
Две майки на новородени бебета по коледните празници във Варна са заявили твърдо решението си да изоставят децата си, сподели за Varna24.bg Анна Конукова, шеф на Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" във Варна.

И двете родилки са от Варна и са от малцинствен произход, а бебетата са родени недоносени. 

След изписването децата ще бъдат настанени в приемни семейства, допълни Конукова. 

Стана ясно, че все още е неясна съдбата на изоставеното в АГ-болница бебе на убитата 18-годишна Надя от Аспарухово. Детето беше родено с много ниско тегло и изоставено в здравното заведение в злощастния ден, когато майката бяга от там и се прибира при своя убиец Красимир. Очаква се детето да наддаде на килограми, след което ще бъде настанено в Дома за медикосоциални грижи във Виница, обясни Анна Конукова.

Стана ясно, че във Варна кандидат-осиновителите варират между 55 и 60 семейства за година. През миналата година 59 семейства са заявили желание да осиновят дете, през 2016 г. броят им е бил 51, а през 2015 г.- 62. 

Според тенденцията кандидатите са с все по-малко претенции. Преди години те държали детето, което ще осиновят да е от български произход и без заболявания или увреждания. В последните години обаче очакванията им били доста по-разширени, допълни Анна Конукова.  

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).