Две нови инициативи за първи път на "Алея на книгата" във Варна

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
13:03 / 31.07.2019
1553
Над 50 български издателства и книгоразпространители ще участват в "Алея на книгата“ във Варна, която ще се проведе в периода от 2-ри до 11 август. Книжното изложение ще бъде разположено в 19 шатри в пространството от  хотел "Черно море“ до Фестивалния и конгресен център. 

"Радвам се, че тази прекрасна инициатива се случва за пореден път във Варна и интересът на издателите и читателите се увеличава. Алеята на книгата е едно от важните събитие от културния календар на града ни, заедно с други инициативи като фестивала "Варна Лит“, заяви на пресконференция кметът на Варна Иван Портних. Василка Ванчева - от Асоциация "Българска книга“ посочи, че това е десето юбилейно издание на изложението, което води своето начало именно от морския град. 

В рамките на "Алея на книгата" за първи път ще има две нови инициативи. На 3-ти и 4 август от 15 ч. до 18 ч. в литературния кът /на бул. "Сливница“ и ул. "Стефан Караджа“/ ще се проведе събитието "Написаното остава. Пиши правилно“. Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктуация може да реши езиков тест и да получи съвети от учени от Института за българки език към БАН. За първи път се организира и кръводарителска кампания, а всеки участник ще получи подарък книга от българските издателства. 

Работното време на "Алея на книгата" е всеки ден от 10 ч. до 22 ч. Предвидени са премиери на книги, срещи с писатели и преводачи и дискусии.  Достъпът до всички събития е свободен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).