Две общински дружества във Варна имат нови ръководители

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:08 / 17.05.2022
3920
Две общински дружества във Варна имат нови ръководители. Инж. Николай Антонов е новият изпълнителен директор на "Градски транспорт“, а Тодор Генков поема управлението на "Обреди“. Двамата бяха класирани на първо място в конкурсите за избор на органи за управление на публичните предприятия, а имената им бяха утвърдени от Общинския съвет.

Инж. Николай Антонов, който в момента работи като експерт в "Градски транспорт“, има дългогодишен опит в частна транспортна фирма, където е бил на позиции "главен инженер“ и "технически директор“. Тодор Генков вече 10 г. е част от "Обреди“, като досега е управлявал гробищен парк.

Конкурсите за управители на "Ученическо и столово хранене“, "Пазари“ и "Дворец на културата и спорта“ бяха спечелени от досегашните ръководители. С одобрението на Общинския съвет през следващите 5 години начело на дружествата ще бъдат съответно д-р Божанка Георгиева, Недко Радев и Минко Христов.

На днешното заседание местният парламент утвърди и съставите на съветите на директорите на петте търговски дружества. В управлението на "Градски транспорт“ освен инж. Антонов влизат още Неджиб Неджибов, Кремена Транакиева, Константин Генчев и Данаил Вълков. След проведения конкурс в Съвета на директорите на "Пазари“ са избрани Недко Радев, Миглена Георгиева и Петър Димитров. В директорския борд на "Двореца на културата и спорта“ ще участват Минко Христов, Иван Русев и Полина Милчева. Управлението на "Ученическо и столово хранене“ поемат д-р Божанка Георгиева, Марияна Данаилова и Петя Железарска.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).