Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двойка за половината мандат на Общинския съвет писа председателят му
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 09.07.2015Коментари (0)605
©
Слаба оценка за първите две години от мандата на Общинския съвет във Варна и много добра за втората половина поставя неговият председател Иван Луков, който беше избран на поста няколко месеца след протестите през 2013 г. 

Преди тях властта е била далеч от хората, но сега работата на общинските съветници в морския град е най-откритата в сравнение с колегите им в цялата страна, заяви Луков в интервю за предаването "Зала Пленарна" по Дарик. 

Като примери той посочи присъствието на граждани на комисии и възможността им да задават въпроси на сесии, които се излъчват онлайн. Финансовите санкции за закъснения и отсъствия дисциплинирали съветниците и на заседания кворумът вече осигурявали поне 44 съветници, докато преди това в залата трудно се събирали 26 души. През последните две години се е подобрила и работата между кметската администрация и Общинския съвет, за което свидетелствал броят на гласуваните решения.

До края на мандата си местният парламент ще има най-много две заседания, като последното трябва да е преди 25 септември, когато започва предизборната кампания. Следващата сесия ще бъде до края на месец юли или в началото на август, като на нея ще се гласува дали предложението на групата на БСП за отмяна Подробния устройствен план на квартал "Чайка" въобще ще влезе в дневния ред. Решението не може да бъде върнато за ново гласуване, защото би било незаконосъобрано, тъй като ПУП-а се обжалва в съда, смята Луков.

"Решението, което взехме на 30 март, извади лош късмет. В предизборна година сме и някои хора и партии се опитват да яхнат определено недоволство от едно наше решение. Ако бяхме взели това решение миналата година, може би пак щеше да има напрежение, но нямаше да има такава гласност. За други наши решения, които касаят ПУП-ове, има много повече обжалвания в съда. Монетата има две страни - от едно решение винаги ще има доволни и недоволни", коментира председателят на Общинския съвет. По думите му Административният съд вече е отказал да образува дела по 6 жалби, тъй като за тях не е била платена държавната такса. В администрацията пък са постъпили 169 одобрения на ПУП-а.

Иван Луков все още не знае дали ще попадне в листата за ГЕРБ за местните избори. Решението за това ще вземе областното ръководство на партията.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: