Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двойно повече бяха участниците във второто издание на Националното състезание Queryada
Автор: Екип Varna24.bg 12:54 / 24.10.2016Коментари (0)1461
© Varna24.bg
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Приключи второто издание на Националното състезание за извличане на данни QUERYADA 2016. Във финалното класиране влязоха 9 отбора от общо 20 участници, преминали успешно през първи и втори кръг на състезанието.
Националното състезание QUERYADA предостави възможност на ученици и студенти от цялата страна да демонстрират своите знания и умения в областта на извличането на данни. Инициатор, организатор и домакин на състезанието е Варненският свободен университет "Черноризец Храбър".

 

Във втория и третия финални кръгове на надпреварата студентите и учениците работиха по задачи, свързани с креативните индустрии.В задачата за проектираневъв втори кръг очаквано студентите се представиха по-добре от учениците.

Предизвикателството, поставено пред участниците на Queryada2016 даде нови възможности и идеи за професионална реализация и обучение в бакалавърските и магистърски програми на Варненския свободен университет.

Участниците получиха награди от Варненския свободен университет и от фирмите партньори Oracle Academy, ADASTRA и ONTOTEXT.

Дванадесетокласникът от варненската математическа гимназия Дако Димовбеше отличен с едногодишна стипендия за обучение в специалност "Информатика и компютърни науки", обявена при откриването на QUERYADA 2016 от ректора на университета проф. д.пс.н. Галя Герчева.

Специален гост на тазгодишното издание на състезанието QUERYADA беше г-н Дани Гурис - Старши регионален мениджър на Oracle Academy, който представи пред участниците темата: "Професии на бъдещето".

Ръководителят на катедра "Информатика и икономика" доц. д-р Галя Момчева покани всички участвали в състезанието студенти да се обучават в магистърската програма Data Science, а всички ученици да се включат безплатно в първият от курсовете в тази магистърска програма: "Programmingfor Data Science" (с използване на езика Python), който ще се реализира виртуално в платформата smartfuture.vfu.bg.
Жанета Захариева от ADASTRA връчи специални награди за най-добре представилите се на задачата за проектиране на Ана Дойчинова от СУ "Св. Климент Охридски", на Милен Желязков и Диляна Димова от ВСУ "Черноризец Храбър" и на най-добре представилия се отбор в състезанието Пламена Тодорова, Борис Василев, Дако Димов от МГ "Д-р Петър Берон", Варна.

Нели Хатева от ONTOTEXT специално поздрави най-добре представилите се участници в трети кръг на QUERYADA 2016, Радостин Емануилов, Мертин Дервиш, Михаил Георгиев от СУ "Сава Доброплодни" - Шумен.

Организаторите изказват специална благодарност на журито в състав: д-р Веселина Спасова (ВСУ "Черноризец Храбър") - председател, Иво Архипов, Свилен Тодоров (ADASTRA), Нели Хатева, Боян Кукушев(ONTOTEXT), Евгени Андреев и Венелин Спасов (ВСУ "Черноризец Храбър").









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: