Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двойно повече пътници са преминали през летище Варна тази година
Автор: Пламена Николова 17:13 / 27.09.2021Коментари (0)1311
©
Петото издание на Туризъм-експо-дестинация Варна" стартира в деня на туризма във Варна. За първа година в изложението участват и експерти от бранша от чужбина. 

Двойно повече пътници са преминали през летище Варна тази година спрямо предходната. През летния сезон са обслужени над 1 млн. души. Това съобщи главният изпълнителен директор на летище Варна Франк Кванте, който присъства на откриването на петото издание на туристическото изложение във Варна "Туризъм-експо-дестинация Варна". 

България трябва да се стреми да постигне резултатите за сезона на Гърция и Турция и да се прави по-активна реклама на страната ни в чуждестранните медии, посочи той. Конкурентните ни за туризма страни са достигнали 78-80% от броя на туристите преди пандемията, докато България само 60%, каза Кванте. "Хубаво е обаче, че удвоихме цифрите и през 2021-а имаме 2 млн. пътници", подчерта още той. Димитър Биков-началник на отдел "Авиационен мениджмънт " на летище Варна каза, че се очаква през зимни сезон Варна да има директна въздушна връзка с 20 дестинации. 

Представители на туристическия бизнес от Румъния, Турция, Гърция, Молдова участват в изложението "Туризъм-експо-дестинация Варна", а представители на Украйна и Грузия ще участват онлайн, съобщи Павлин Косев, председател на БХРА-Варна, организатор на форума. Община Варна и АБЧО са сред партньорите на престижното събитие. 

Тази година  от 27 до 29 септември Варна е домакин на петото издание на туристическото изложение. Форумът тази година е посветен на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град и се провежда с подкрепата на Община Варна . Мотото на изложението е "Варна – 100 години курортен град! Туристическа дестинация с история и бъдеще“.  За първи път в конферентния блок на изложението ще има международни участници, част от които ще бъдат включени онлайн.

Това ще бъдат специалисти от Турция, Гърция, Румъния, Украйна, Молдова. Идеята е да споделят как те работят и развиват туризма в условията на Covid -19 и най-вече да се представят добрите практики и идеи за по-лесното преодоляване на кризата. Специален гост на откриването тази година беше звездата Марта Вачкова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: