Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дворът на Музикалното училище във Варна се превръща в културен център за събития под небето
Автор: Пламена Николова 11:29 / 30.06.2020Коментари (0)3046
©
Музикалното лято във Варна има нова сцена – Лятна сцена НУИ "Добри Христов“, разположена в двора пред официалния вход на историческата сграда на елитното училище. Сградата,  построена през 1902 г. и реставрирана през 2018 г. представя отлични условия за сценични и музикални изяви. Това ще бъде и новата сцена на модула "Варненско лято за деца" от програмата на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ 2020.

На 5 юли Госпожа Виола ще покани малките приятели на музиката не във Фестивалния и конгресен център, а на Лятна сцена НУИ "Добри Христов“ в двора на училището за новия спектакъл, съобщи за медията ни Нина Локмаджиева.

"Вместо "Приказките на Госпожа Виола“ ще се получи "В двора на Госпожа Виола“ – споделя с усмивка Румяна Петрова – директор на НУИ "Добри Христов“, позната на малчуганите като обичаната Госпожа Виола от концертите "Варненско лято за деца“. Смятаме да използваме възможностите, които предоставя сградата, ще включим например прозорци, които ще се отварят в определени моменти и от тях ще излизат музикални изненади за нашата публика. Но не искам да разкривам всички изненади. С голямо нетърпение очаквам да видя по какъв начин ще се случи всичко, как ще го възприеме публиката. Надявам се да дойдат много хора, разбира се, при спазване на социалната дистанция, но вярвам, че това място има голям потенциал и на 5 юли ние ще го покажем на варненската публика. Надявам се цяло лято НУИ "Добри Христов“ да бъде домакин, да бъде дом на изкуствата, защото това е нашата функция. Ние сме в центъра на нашия град и можем да бъдем културен център със своя лятна сцена.“

Програмата ще бъде пъстър микс от теми, свързани с българската музикална традиция, заради несъстоялия се концерт за 3 март, но ще има и американски теми от "Уестсайдска история“ във връзка с 4 юли, както и любимите на децата мотиви от топ продукции като "Цар Лъв“ и "Замръзналото кралство“. Вдъхновяващият маестро Страцимир Павлов ще води Младежкия оркестър на НУИ "Добри Христов“. Всички млади музиканти са изключително ентусиазирани отново да излязат пред публиката си и да се радват на живото общуване с приятелите на изкуството във Варна.

Бъдете на 5 юли от 11 ч. на новата Лятна сцена НУИ "Добри Христов“, за да празнувате заедно с вашите малчугани завръщането на концертите от поредицата "Варненско лято за деца“.

Пълната програма на ММФ "Варненско лято“ 2020 търсете на сайта на фестивала: http://www.varnasummerfest.org

ММФ "Варненско лято“ 2020 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ "Добри Христов“ и със съдействието на Градската художествена галерия и ФКЦ.



Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: