Дядото с пуканките пред ФКЦ: Данъчните ми казаха, че ще бъда запечатан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
15:23 / 12.02.2019
9607
Заповед за запечатване получи от данъчните бай Киро, известният на всички ни "Дядо с пуканките" пред Фестивалния и конгресен център във Варна. 78-годишният мъж е направил две нарушения – не е издал касов бон и е регистрирал нулев отчет в деня на проверката. Веднага след срещата си с данъчните, по съвет на приятели, е потърсил мнението на адвокат и е обжалвал заповедите.

"Данъчните веднага ми казаха, че ще бъда запечатан. Какво значи запечатан? Хем ще им платиш глобата, хем ще те запечатат. Хем няма да работиш, хем ще им платиш. От къде ще вземеш пари? Нямам думи просто", оплака се пред микрофона на Радио Варна възрастният мъж.

Бай Киро вече три години има касов апарат и си признава, че не винаги има възможността да дава на клиентите касов бон. "Опашките са големи, а аз недовиждам и работя сам", казва той, и допълва, че често прави грешки, докато натиска клавишите на касовия апарат и трудно се справя с него.

Дядото с пуканките отваря в около 14 часа, но работният му ден започва в шест сутринта. Често се случва да няма време да закусва и обядва. Пълни газовата си бутилка, натоварва я на количката и върви пеш всеки ден чак до УМБАЛ "Св. Марина" и после обратно – към центъра. Докато разговарям с него, той не спира с ножчето си да остъргва падналия от пуканките карамел. За да бъде приведена количката за пуканки във вида, в който  всички ние я познаваме. Вече 18 години.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).