Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Дясната ръка" на Портних: Няма да има кебапчета на пристанище Варна-изток!
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 13.11.2014Коментари (0)1843
©
Вчера варненският общински съвет подкрепи искането на кмета Иван Портних част от терена на пристанище Варна-изток да бъде поискана от държавата за създаването на зона за отдих и развлечения. Решението беше взето, след като съветниците поискаха от администрацията да поеме ангажимент, че зоната няма да стане поредната "кебапчийница" край морето.

Зам.-кметът Пейчо Пейчев беше този, който в отсъствието на кмета трябваше да защити предложението да се отвори част от порта. Той беше категоричен, че във Варна-изток няма да се правят заведения, а нова настилка, осветление, пейки и две игрища. Той обаче не можа да обясни защо в момента няма ясен проект за зоната.

Пейчев беше принуден на признае, че общината засега няма пълното съгласие на ДП "Пристанищна инфраструктура" за предоставяне на зоната. Той разказа за среща с министъра на транспорта в правителството на Близнашки Николина Ангелкова, на която му било казано, че исканата територия "по принцип" е необходима на пристанището.

"Какво значи "по принцип", не разбрах", призна варненският зам.-кмет.

Най-сериозна позиция в дебата взе групата на БСП, която припомни, че винаги са били активни в желанието за отваряне на Варна-изток, но като част от големия проект за строеж на нов интермодален терминал. Социалистите бяха категорични, че са против отдаването на концесия на части от порта, дори и да бъдат дадени на общината. Те поискаха Общинският съвет по-скоро да застане зад настояване проектът за новото пристанище да бъде възстановен, след като беше спрян от служебното правителство. "Вие общувате с управляващите, вие трябва да го направите", обърна се към кметската администрация и представителите на ГЕРБ проф. Николай Джагаров.

От мнозинството обаче отговориха, че няма как да поемат такъв ангажимент. "Община Варна няма как да задължи държавата да направи интермодалния терминал. Знаем какъв е замисълът, въпросът беше обсъждан много, но няма как да го направим", коментира зам.-кметът Пейчо Пейчев. Той също така обяви, че ако новото правителство предостави исканата зона от Варна-изток за управление, тогава кметът ще предостави за обсъждане в Общинския съвет конкретен проект за бъдещето й, както и предложение за финансирането му със средства от бюджета.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 4
09.02.2015 »
22.12.2014 »
12.11.2014 »
10.11.2014 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: