Джаз гиганти на арменската музика покориха варненци

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:49 / 03.06.2019
1225
Концертната зала на Градската художествена галерия се оказа тясна за желаещите да видят и чуят джаз гигантите на арменската музика Нара Аракелян и Йерванд Маргарян

Неделната вечер се превърна в истинско тържество на музикални отблясъци от арменската и световна класика. Стотиците присъстващи аплодираха възторжено изпълненията на двамата солисти, подкрепени от AGBU CHAMBER ORCHESTRА, под диригентството на маестро Левон Манукян.

Нара Аракелян и Йерванд Маргарян изящно преплетоха класическа музика и джаз с темперамента на арменската душа и успяха да предадат емоционалния си заряд на публиката.

Част от концертната програма бяха изпълнения на Ч. Чаплин, Ървин Гордън, М. Денис, Ърл Брент. Присъстващите в концертната зала на ГХГ, можаха да се насладят и на пъстрия арменски фолклор на композиторите Комитас, Саят Нова, А. Ованес, пречупен отново през призмата на джаза. Арно Бабаджанян бе представен от едва 17-годишният, но вече със заявка за блестящ тромпетист – Гарабед Казазян.

Солистът от Армения - Йерванд Маргарян, отправи специален комплимент към публиката с вокалното си изпълнение на "You must believe in spring“ /"Трябва да вярваш в пролетта"/, на френския композитор с арменски произход Мишел Легран, с който е имал честта да работи заедно.

Успешната колаборация на стиловете, поднесени с пленяващия чар на изпълнителите накара публиката на аплодира дълго след края на концерта, жадувайки за още една глътка музика…музика, която кара човек да настръхва от вълнение, която пренася в друг свят с истинска и чиста емоционална еуфория.

Концертът се състоя по покана на Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“ – София и бе част от Културния календар на AGBU Varna. Събитието се проведе под почетния патронаж на посолството на Р. Армения в Р. България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).