Джаз и народни занаяти си дават среща в Морската градина на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:42 / 25.09.2015
826
"Дуум-тааа та-дум и двата гларуса" е името на поредния проект, с който варненската школа "Дедал" предизвиква всички, обичащи музиката и народните занаяти, да се включат в едно вълнуващо преживяване на самия вход на Морската градина. Концертът на младите таланти от школата по перкусии е насрочен за 26 септември от 18.30 часа, когато ще бъде дадено началото на купона.

Очаква се концертът да стане арена на джаз ритмите и импровизациите, комбинирани с български фолклорни инструменти. Така школата ще постави своеобразния финал на 4-месечен проект, чиято цел бе подрастващите да се запознаят със старите занаяти за производство на български фолклорни инструменти, да научат повече за ритмиката на неравноделните размери и да обогатят познанията си за българската и световната етноджаз музика, обясни ръководителят на "Дедал" - художникът Дарин Сотиров.

За осъществяването на инициативата от сдружението са се свързали със занаятчии от Пловдивско, които са разработили специално за перкусионната школа чанове, хлопки, камбанки, тъпани, двуонки и други музикални инструменти.

Целта на проекта е вниманието на младите хора да бъде насочено към българското фолклорно наследство, което да им даде познание и вдъхновение за композиране на собствен репертоар, обясняват авторите на инициативата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).