Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Джаз и ритъм край морето
Автор: Екип Varna24.bg 10:42 / 03.07.2014Коментари (0)756
©
Джаз и ритъм край морето - това е най-новият арт проект на школата по изкуства "Дедал" - Варна, за всички почитатели на джаз импровизациите, авторската музика и слънчевите залези. На 6-и юли (неделя) от 20 часа пространството около Яхт-клуб "Кап. Георги Георгиев" на Морска гара - Варна ще се превърне в артистична сцена за малки и големи музиканти от арт-школата, които ще представят своите най-нови композиции на перкусионния концерт "Реверберации".

В спектакъла ще участват деца, младежи и девойки на възраст от 8 до 27 години от школата по ударни инструменти в "Дедал". Концертът в неделя ще предложи на публиката авторски творби, които 24-мата възпитаници на класа по перкусии са създали по време на своето обучение през годината. Спектакъла ще открият 10-годишният Стефан Станчев и художникът Дарин Сотиров, които ще представят инструменталната пиеса "Дует между поколенията".

От 21 часа концертът ще прерасне в джем сешън, чието начало ще поставят авторските композиции на първата джаз формация от школа "Дедал" - триото "Другата земя". В джема ще участват също известни джаз музиканти от Варна, но организаторите обявиха, че сцената е отворена за всички, които са на "ти" с импровизациите и искат да посвирят заедно.

С арт-проекта "Реверберации" школа "Дедал" ще отбележи началото на лятната програма за обучение по ударни инструменти, която започна на 1-ви юли и ще продължи до 30-ти септември. Школата е отворена за всички желаещи да се занимават с перкусии. Обучението е безплатно. Учебните пособия и музикалните инструменти са осигурени.

Часовете включват индивидуална подготовка и групови занимания по обща музикална култура и работа в ансамбъл. Летните уроците са от понеделник до четвъртък от 17 до 20 часа и в събота от 10 до 12 часа.

"Насочихме се към ударните инструменти, защото перкусиите развиват у децата не само чувството за ансамбъл и ритъм, но също ред, стабилност и дисциплина", споделя художникът Дарин Сотиров, за който любовта към изобразителното изкуство е съизмерима със страстта към джаз музиката и барабаните. Школата по перкусии в "Дедал" съществува от 3 години и е оборудвана с ударни музикални инструменти от цял свят, допълва художникът.

Най-любопитните сред тях са индийската табла (чифт барабани с много широк диапазон за звукови вариации) и пандейрото (южно американският родственик на дайрето, който в Бразилия се счита за душата на самбата и е един от основните инструменти в бразилския боен танц капоейра).

Летните занимания по перкусии ще завършат с концерт, уточниха организаторите.

Арт-проектът "Реверберации" на школа "Дедал" се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна и програмата "Младежки проекти 2014" и е в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска младежка столица през 2017 г. Школа "Дедал" съществува с финансовата стабилност на фондация "Америка за България".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: