Джазът среща класиката и тангото на 5 септември във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:28 / 04.09.2020
2258
След силен джаз импулс от снощния юбилеен авторски концерт на Христо Йоцов с водения от Антони Дончев All Star Big Band, Международният музикален фестивал "Варненско лято“ продължава утре със зареден с много очаквания концерт от същия модул - "На границата с класиката“. На 5 септември джазът ще търси пресечни точки с класиката и тангото в срещата на блестящи музиканти от различни жанрове. Мястото на тази специална среща е Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, началото е в 19:00 ч.

Легендата Теодосий Спасов, виртуозният маестро на цигулката проф. Марио Хосен, най-популярният европейски бандеонист Клаудиуш Баран и младият пианист Галин Ганчев ще излязат на сцената в тази изключителна вечер, за да ни убедят заедно, че музиката не познава стилистични граници. В търсене на общия знаменател на различните жанрове и стилове с тях ще бъдат Мирослав Турийски – пиано, клавишни, Александър Леков – контрабас, Начо Господинов – ударни, и Чавдар Гочев – китара. Всички тези прекрасни музиканти ще ни срещнат с вечни творби, като обединят своя талант, енергия и визия за съвременното интерпретиране на музиката в една неповторима вечер в духа на импровизацията.

Автентични, но и новаторски, верни на оригинала, но и свободни, изпълненията ще ни накарат да погледнем по нов начин на любовта си към музиката на Астор Пиацола, Й. С. Бах, Джанго Райнхард и на самия Теодосий Спасов.

Концентът се провежда със съдействието на Полския институт в България.

Началният час на концерта е 19:00.

http://www.varnasummerfest.org/

https://www.facebook.com/vnsummerfest

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).