Джон Малкович излиза на варненската сцена този юли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:58 / 19.04.2023
1072
Между 1 и 10 юни Варна отново ще се превърне в театрална столица. Двайсет и пет постановки от България и чужбина ще бъдат представени на различни сцени в града като част от 31-вото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Това съобщи БНР.

Знаменитият актьор Джон Малкович ще гостува през юли в театрално-оперен спектакъл, представен съвместно с музикалния фестивал, съобщават организаторите. Форумът продължава да реализира програмата "Интермецо". Тази година тя включва концерта "Джазът пее на български", испанския фламенко спектакъл "Страст", с който на 10 юни театралният фестивал се закрива, за да се завърне отново на 23 юли с музикално-театралната продукция "Адска комедия" със звездното участие на Джон Малкович. Той ще се появи на сцената заедно със световноизвестните сопрано изпълнителки Чен Райс и Сузане Лангбайн и престижния виенски оркестър за класическа музика "Виенска академия".

Спектакълът е с автор и режисьор Михаел Щурмингер и разказва документалната история за австрийския сериен убиец на жени Джак Унтервегер. Джон Малкович влиза в ролята на злодея с талант и престъпни намерения, докато двете сопрано певици извисяват гласове в арии от Хайдн, Моцарт, Глук и Вивалди и други големи класически композитори и представят жените в неговия живот.

Билетите ще са на цена от 45 до 75 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).