Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Е.ОН отрече за надписаните сметки
Автор: Екип Varna24.bg 17:42 / 07.06.2010Коментари (0)2550
© Varna24.bg
Запознати сме с молбата на варненците и смятаме, че са се объркали, като твърдят че има надписани сметки, коментираха от пресслужбата на Е.ОN. Според тях компанията поставя стикери с уведомление за предстояща подмяна, в които се попълва ръчно датата на извършването й. В конкретния случай фирмата-подизпълнител е поставила уведомление, в която е упоменато, че компанията е започнала подмяна от 14 май (която се отнася за минала година), като са попълнили ръчно реалната дата на подмяната във входа 3 на бл. 219, която е била 26 април, се казва в отговора на дружеството. Според тях вероятно това е заблудило клиентите, които са останали с впечатлението, че 14 май е датата на подмяната. Към настоящия момент компанията използва нови стикери, в които тази дата не се споменава, така че не би трябвало да има други случаи на подобно объркване. За подмяната на всеки електромер е съставен протокол, но поради отсъствието на собствениците на апартаменти, копие от всички протоколи са оставени на домоуправителя, който е бил единственият представител, присъствал на подмяната. Протоколът за подмяната на електромера се издава на името, на което се води клиентският номер. Ако той се води на починал човек, това означава, че наследниците на имота не са изпълнили задължението си по реда на Общите условия на договорите за продажба на електрическа енергия в 30 дневен срок да информират компанията за промени, свързани със собствеността на имота. Към днешна дата в Е.ОN не е постъпвала жалба за завишени сметки от Богомилка Манолова. Ако клиентите, живеещи на посочения адрес, имат съмнения относно сметките си за електроенергия, могат да подадат писмени жалби в Центъра за обслужване на клиенти (на ул. "Девня" 2). Компанията ще извърши проверка и ще отговори на всяка жалба в нормативно регламентирания срок, обещаха оттам.

Ще се запозная подробно с молбата на въпросните варненци. За първи път се обръщат към мен с желанието да инициирам подобна проверка, коментира пред агенция "Черно море" областният управител на Варна Данчо Симеонов. Той обеща обаче, че след като се запознае с казуса, ще го препрати лично към ресорната ДКЕВР. Симеонов обеща да сезира по случая и Комисията за защита на потребителите. Губернаторът се ангажира още да запознае с молбата на варненците от блок 219 в кв. "Владислав Варненчик" и варненците в ПГ на ГЕРБ, които, ако се наложи, да придвижат нещата по-нагоре. Ще проследя отговорите на сезираните от мен комисии и ще уведомя лично вносителите на молбата, коментира още Симеонов.

Припомняме, че около 200 жалби срещу Е.ОN са събрани във Варна от средата на април до момента, съобщи Светослав Спасов, председател на Управителния съвет на сдружение "Граждани за национален отпор срещу монополистите и контрол на администрацията" (ГНОМКА). Той допълни, че над 90% от жалбите са свързани с надписани сметки на граждани за електричество. Спасов добави, че малка част от жалбите са срещу некачествено подаване на електроенергия. Според него повечето хора се притесняват и смятат, че нямат правото да подават оплаквания срещу качеството на услугите, които получават от електроразпределителното дружество. Едва 10-ина от тях обаче се изпратени до ДКЕВР.

Източник: в. "Черно море"




Още по темата: общо новини по темата: 29
02.08.2010 »
07.06.2010 »
14.05.2010 »
27.04.2010 »
14.04.2010 »
13.04.2010 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
24 май: Ден на славянската писменост и култура
Световна черна хроника
Пролетни бури удариха страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: