Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ЕРП Север инвестира 70 000 лв. в подобрения по мрежата в няколко варненски села
Автор: Пламена Николова 11:31 / 19.11.2021Коментари (0)1175
©
Над 70 000 лева вложи ЕРП Север в подобряване на електрозахранването в няколко варненски села в общините Ветрино, Суворово и Вълчи дол

ЕРП Север завърши проекти на стойност над 70 хиляди лева от своята инвестиционна и ремонтна програма, чрез които ще повиши сигурността на електрозахранването на своите клиенти в няколко села, разположени западно от град Варна. 

Извършен е монтаж на 111 птицезащитни устройства на стоманобетонни стълбове, а още 39 са монтирани на железорешетъчни стълбове по въздушния електропровод Ягнило в землището на с. Млада гвардия. Мястото се характеризира със струпване на прелетни птици по време на миграционния период и с поставянето на устройствата дружеството цели предпазване на пернатите от попадане под напрежение, с което ще бъде минимизиран броят на неплановите изключвания по мрежата. ВЕЛ Ягнило захранва селата Златина, Млада гвардия, Белоградец и Ягнило, както и част от с. Доброплодно. Извършената инвестиция ще подобри захранването на над 1700 клиенти на ЕРП Север в тези населени места. До края на 2021 г. предстои да бъдат монтирани още 20 птицезащитни устройства на железорешетъчни стълбове в землището на с. Белоградец, както и дистанционери в участъци с по-големи междустълбия. Дейностите са предприети с цел намаляване на смущенията в електрозахранването при миграцията на прелетните птици или при влошаване на метеорологичните условия. Периодът за изпълнение е избран след приключване на есенната миграция на прелетните птици, както и е съобразен с прибирането на реколтата от обработваемите площи.

Наред с поставянето на птицезащитни устройства и дистанционери е изпълнена и направа на просеки по ремонтната програма на ЕРП Север по дължината на ВЕЛ Войводино, който осигурява електрозахранването на с. Войводино, с. Николаевка и с. Дръндар, намиращи се на територията на община Суворово. В същата община са монтирани и птицезащитни устройства по ВЕЛ Суворово, чрез който се електрозахранва гр. Суворово и част от с. Чернево. Като част от своята инвестиционната програма след 01.12.21 година ЕРП Север ще започне и реконструкция на въздушна мрежа ниско напрежение на СТП 5 Белоградец, като по време на реконструкцията ще бъдат подменени старите проводници на мрежата с нови тип усукан изолиран проводник. Това ще подобри качеството на доставяната до клиентите електроенергия и ще минимизира авариите по мрежата на СТП 5 Белоградец. 

Подобни проекти се изпълняват всяка година от електроразпределителната компания, като приоритетно се обезопасяват участъци, които са в близост до землищата на селата, където през пролетно-летния сезон се събират голям брой птици. Просеки се правят в райони, където растителността е твърде близо до въздушните линии и се извършва кастрене, за да се ограничи вероятността от прекъсване на електрозахранването при допир на клоните до електропроводите.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: