Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ЕРП Север подготви електроразпределителната мрежа за работа при зимни условия
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 01.11.2022Коментари (0)901
©
Електроразпределение Север осъществи необходимите технически и организационни мероприятия и дейности, насочени към сигурна и безаварийна работа на съоръженията през есенно-зимния период. Подготовката на мрежата за работа при зимни условия включи инспекция и обслужване на трафопостове, рехабилитация на съоръжения, подмяна на стълбове, изолатори, положени кабели, извършени просеки в близост до въздушни проводници. Осигурен е необходимият оперативен и авариен резерв от основни видове материали и съоръжения в складовете на дружеството и в регионалните центрове.

Направените от ЕРП Север инвестиции през тази година до края на месец август са в размер на 28,5 млн. лева, с което се постигна намаляване на технологичните разходи, подобряване на работата на електроразпределителната мрежа, както и повишаване на качеството на снабдяване с електрическа енергия на клиентите на дружеството. За ремонтни дейности през същия период ЕРП Север е вложило 4,4 млн. лева, което се прави с цел сигурно и непрекъснато електрозахранване, превантивно недопускане на бъдещи аварии и повишаване нивото на безопасност при работа.

Специално внимание e отделено на сградите за социални дейности. Проверяват се главните разпределителни табла на големите болнични заведения. Извършва се постоянен мониторинг на потреблението, особено на хотелите със сезонна заетост в областите Варна и Добрич, които ще бъдат в експлоатация и през зимата, защото в някои от тях са настанени бежанци.   

За отстраняване на аварии по електроразпределителната мрежа електроразпределителното дружество разполага с 398 екипа. Пряко ангажирани в отстраняването на аварии в извънработно време са служителите на домашно дежурство. 61 дежурни екипи са позиционирани във всички областни и общински центрове на територията на компанията. Така времето за реакция в извънработно време, включително в почивни и празнични дни, е намалено максимално. За локализиране и отстраняване на аварии в подстанциите и възловите станции на разположение са още 56 служители на ЕРП Север. При кризисни ситуации има възможност да се прегрупират и пренасочат технически екипи и техника към засегнатите райони.

В допълнение към екипните автомобили, с които са оборудвани обслужващите мрежата служители на ЕРП Север, дружеството разполага и с 422 броя високопроходими автомобила, както и други 210 специални автомобила и специализирана техника за реагиране при възникване на тежки метеорологични условия.

Електроразпределение Север управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина 42 626 км на територия от 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България – Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: