Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Един от най-модерните крематориуми в Европа заработи официално от днес във Варна
Автор: Пламена Николова 17:33 / 11.09.2019Коментари (0)9295
Както Varna24.bg съобщи Варна вече има един от най-моредните крематориуми в Европа, а след тържествена церемония днес той вече работи официално.

Ултрамодерното съоръжение, чието строителство започна през миналата година, е с РЗП от 1200кв.м. и е изградено върху терен от около 8450 кв.м. в съседство със "Западен гробищен парк“ - Тополи. Техническото съоръжение е на немската фирма ИФЦВ, най-големият производител на такава техника в Европа, съобщи днес управителят на фирмата "Крематориум Инвест“ ООД Кирил Стоянов.

"Голямата вяра в добрите идеи ни помогна да реализираме нашия проект, въпреки трудностите, които не бяха малко. В началото това, което започнахме, беше само една мечта, а днес вече е социална отговорност, тъй като мярката за едно модерно и цивилизовано общество, е отношението към неговите покойници.

Това, което ние сме изградили, дава възможност на тези, които изпращат близките си, да им отдадат нужната почит в последният им път. По-голямата част от вас, присъстващите тук, се занимават с този вид дейност и знаят, че да се говори или пише за погребалните услуги като за бизнес, без това да звучи неудобно, никак не е лесно. Строителството на обекта започна на 28 май 2018 г. , когато беше първата ни копка. Сградата се състои от административна част, модерна зала за провеждане на траурните церемонии, зала за раздаване, голямо хладилно помещение и зала за кремиране.

Пещта е последен модел от етажен тип с усъвършенствана технология. Технологията, гарантира на 100%, че в урната попада единствено прахът от костите на починалото лице. Кремацията отговаря на европейските норми за отделяне на вредните емисии. Нашият проект е фокусиран не само върху пазара, клиентите и техните потребности и предпочитания, но и върху опазване на околната среда и осигуряване на възможност на хората да изпратят достойно близките си в последния им жизнен път.

Благодаря на Господ за милостта и щедростта му, благодаря на ръководството и екипа на Община Варна в лицето на кмета Иван Портних и главния архитект на града Виктор Бузев, на екипът от архитекти и строителната фирма, благодаря и на нашите германски партньори, които инсталираха и предоставиха една от най-добрите техники в света за извършване на кремация. Нека си пожелаем здраве, добро партньорство, смели мечти и безкрайни хоризонти!", каза на откриването днес управителят на Крематориума Кирил Стоянов.  

Работният процес в Крематориум Варна е напълно автоматизиран с компютърно управление, което при необходимост позволява дистанционна диагностика от завода в Германия.

"Крематориумът решава един сериозен проблем за големите градове и в частност  Варна, където са изчерпани местата за гробищни паркове. Кремацията е бъдещето за Европа. Тя навлиза все повече като основен метод за погребване. В Източна Европа все още е алтернатива, но в Западна е основен метод. Вече законът позволява прахът от урната да се съхранява в дома ни.

Всеки може да отдели кът от дома си, където да съхранява тленните останки на свой близък. Има хора, които предпочитат да положат урната в стар гроб. Виждали сте по филмите как аристократичните семейства имат специално място в дома си за урните на близките си, други предпочитат да разпръснат праха им на любимо място за починалия. Урната може да бъде съхранявана и в изградения при нас и колумбариен парк. Той носи наименованието "Варненски могили" и е направен като отделни могили, където лицето е с бял масив и с ниши, покрити с черни гранитни плочи.

Специфичното е това, че урните са немски, алуминиеви. При нашите кремации използваме шамотна плочка с идентификационен номер на починалия, така че ако нещо се случи с алуминиевия надпис и той се заличи или има няколко урни в гроб, по номера може да се разпознае коя урна на кого е. Този номер ние съхраняваме в база данни завинаги. Имахме огромен интерес към изграждането на криматориуми в Бургас, Русе и Благоевград, но на практика от това няма нужда, тъй като нашият крематориум може да поеме нуждите на половин България. При нас има готовност да се окаже и психологическа подкрепа на близките, знаете, че раздялата с близък човек и много болезнен момент за всеки", сподели неотдавна за Varna24.bg Кирил Стоянов. 

Какво каза и Хайнц Гюнтер, партньор от немска страна в Крематориума, вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 7
18.09.2019 »
05.08.2019 »
11.09.2018 »
31.05.2018 »
29.05.2018 »
28.05.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: