Една от емблемите на Морската градина и мил спомен на поколения варненци вече е история

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (21)
11:08 / 13.06.2012
11233
Еднорелсовото влакче, което е една от емблемите на Морската градина и на детските спомени на различни поколения варненци, вече е в историята. Цял ден вчера тежка строителна техника и работници на частна фирма демонтираха влакчето над тенис кортовете.

Релсите на атракциона бяха нарязани и натоварени на камион, а багери опустошиха зелената площадка, където десетки години влакчето разхождаше и забавляваше малките варненци. От доста време насам обаче влакчето не върви, тъй като представлява опасност за човешкия живот и здраве. Атракционът е силно амортизиран и в предходни години срещу него е имало жалби от клиенти относно визията и безопасността му, разкри началникът на сектор "Контрол по търговската дейност" в община Варна Иван Иванов.

Не е за подминаване и фактът, че съоръжението не разполага с технически документи, които да удостоверяват неговата безопасност. Сега по препоръка на общината собствениците демонтират влакчето за своя сметка, допълни Иванов. "Не можеше да се движи, тъй като на места шините, където тече токът, бяха открити", издаде работник от фирмата собственик на съоръжението. По думите му на това място общината щяла да строи нов атракцион. От ресорната общинска дирекция обаче така и не се намери длъжностно лице, което да отговори на въпроса каква ще бъде съдбата на опразнената зелена площ в Приморския парк.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).