Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Едно от най-масовите и вкусни благотворителни събития на Варна се завръща
Автор: Пламена Николова 08:56 / 16.08.2019Коментари (0)1479
©
Фурните за "Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“, организирано от шеф Анатоли Колев, вече загряват за 7 септември /събота/ от 11:00 часа на Морска гара. Това е второто издание на благотворителното събитие на един от най-известните майстор-пицари у нас и вицепрезидент на "Българска Асоциация на пицарите“ – Анатоли Колев, и този път се провежда под мотото "Деца помагат на деца“.

Ето какво още съобщават организаторите: Ще очакваме всички желаещи деца, а и възрастни, които искат да се научат как да правят истинска пица с италианско брашно, моцарела и доматен сос, под ръководството на шеф Колев, да участват в събитието. А ние гарантираме, че всички събрани средства от таксата за участие - 10 лева, ще бъдат дарени на Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна. Каузата този път е провокирана от желанието ни да помогнем на близо 150 ученици с множество увреждания от 1 до 12 клас в училището, да имат нови музикални инструменти, с  които да провеждат терапията си. Училището разполага с оборудван кабинет по музикална терапия, но поради спецификата на заболяванията на децата, инструментите са вече неизползваеми.

Музикалната терапия помага на учениците с нарушено зрение и множество увреждания да развият фината и груба моторика, координацията око-ръка; око-ръка-крак; посоките ляво–дясно, горе-долу, развива метро-ритмичното им чувство чрез многократно повтарящи се метро-ритмични фрази в бързо и бавно темпо. Музиката и ритъмът ги успокоява и им помага да "виждат“ света по различен от нас, виждащите, начин. Много от тези деца са невербални или с комуникативни проблеми и докосването до музикалното изкуство им помага да се почувстват разбрани. Защото музиката е универсален език, в него няма нужда от думи, категоричен е директорът на училището Жулиета Петкова.

Най-масовото правене на пица Маргарита - втора част, няма как да се случи без любезното съдействие на ресторанти "Стария Чинар“, които ще дадат и ваучери за наградени в томбола участници в края на събитието. Истинските италиански брашна "5 сезона“, с които работи шеф Колев, и доматения сос за пица "Мути“, и този път ще бъдат предоставени безвъзмездно, благотворително е осигурена и вкусната италианска моцарела, без която пиците не са същите. 

Специално за благотворителното събитие на шеф Колев, от Германия пристига гост-готвачът Атанас Вутов, с който всеки желаещ ще може да направи неустоми бургери, каквито обичат някои от най-известните в света звезди. Атанас Вутов е от София. Запалва се по кулинарията, въпреки че е завършил друго, и през 2011 г. започва да обикаля Европа - Дания, Кипър, Гърция, Испания, Германия и Австрия. Получава невероятния шанс да готви в звездния ресторант на г-н Алфонс Шубек за ФК "Байерн Мюнхен“, за Никол Шерцингер, за Роби Уилямс, за Наоми Кембъл и "Ангелите“, за Арнолд Шварценегер и други мега звезди. От тогава до сега, Атанас Вутов се развива в гурме кухнята и от края на годината ще е в един от топ 5-звездните хотели в Австрия.

Първото издание на "Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“, организирано от шеф Колев се проведе на 15 декември миналата година по време на "Улицата на готвачите“, а със събраните 1200 лева бяха закупени и дарени продукти за топъл обяд всяка събота в продължение на три месеца на социалната кухня на Духовно-просветен Център "Св. Архангел Михаил“ във Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: