Ефективна присъда за пладнешки грабеж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:58 / 14.12.2009
954
Наказание 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи днес Варненският окръжен съд на Николай К., брутално ограбил майка с дете близо до детска кухня през март тази година във Варна. Ефективната присъда идва заради опасния рецидив, при който е извършен грабежът. Николай е осъждан два пъти за умишлени престъпления и сега ще изтърпи наказанието в затворническо общежитие от затворен тип.

25 годишният мъж нападнал младата жена, която бутала детската количка по ул. "Дж. Баучер". В момента, в който двамата се разминавали Николай се нахвърлил върху нищо неподозиращата жена, избутал детската количка, издърпал със сила златния синджир от врата на пострадалата и побягнал с плячката.. Младата жена не направила опит да го гони, но съобщила във II РПУ за грабежа. 10-на дни по-късно Николай бил задържан и разпознат категорично от ограбената жена. Експертиза установила, че Николай е зависим към хероин и това е причината за престъпните му набези. Той ще заплати на пострадалата стойността на златния синджир, която експерти изчислиха на 348 лв.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).