Екатеринбург иска да развива бизнес с Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:50 / 18.06.2013
2444
Четвъртият по големина в Русия град - Екатеринбург, иска да развива бизнес с Варна. След избирането на кмет на града при интерес от наша страна делегация може да пристигне в града ни за по-конкретни договорки, обмисля кметът и председател на общински съвет на четвъртия по големина мегаполис Евгений Порунов. Той е председател и на Общинския съвет в Екатеринбург, като през септември и там ще има вот за избор на градска управа.

Според Евгений Порунов, въпреки че от години Екатеринбург е побратимен с Пловдив, интересите на стопанските субекти в Русия диктувалите да търсят контакти с варненски фирми. Гостът обаче не скри, че интересите не са насочени към сферата на туризма.

Порунов е сред участниците в третата традиционна среща на Златни пясъци с родния бизнес и представителите на общини от региона. Форумът върви под мотото "Привличане на инвестиции в развитието на градската инфраструктура: международен опит".

Днес гостите имаха официална среща с областния управител Коста Базитов, който ги запозна с перспективите на Североизточния регион и област Варна. Кметовете, които са от Омск, Самара, Брянск, Екатеринбург и са част от Международната асамблея на столиците и големите градове, задаваха конкретни въпроси какви са механизмите да се съживят икономическите контакти между България и Русия. Преди икономическата криза в Екатеринбург са работили наши строителни фирми, които годишно строили по 1 млн. кв.м.

Евгений Порунов съобщи, че тази есен Екатеринбург ще се бори в Париж да спечели да е градът, в който ще се проведе Експо 2020. Прогнозата е, ако градът бъде избран, най-голямото световно изложение да събере поне 15 млн. посетители. Екатеринбург бил посочен от Владимир Путин , като политиката е да се развиват не само Москва и Ленинград, а и други региони в държавата. Руската кандидатура ще събира гласове с таен вот от 158 държави в конкуренция със Сау Паулу, Измир и Дубай. "Надяваме се България да гласува за нас", каза кметът на четвъртия по големина в Русия град.

През лятото чартъри Екатеринбург - Варна има всеки ден. Целогодишно се поддържа и автобусна линия по този маршрут, допълни той.

Областният управител Коста Базитов получи подаръци от кметовете на Брянск и Самара, която има над 1 млн. жители и е център на атомната енергетика. На свой ред той им връчи версии на най-старото злато на планетата.

Генералният консул на Русия Юрий Соловьов бе удостоен с почетен медал от руските гости за приноса му в развитието на руско-българските бизнес отношения.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).