Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Екип на МУ-Варна се обучава в Португалия за модерен проектен мениджмънт
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 20.02.2023Коментари (0)877
© МУ-Варна
Представители на Медицинския университет във Варна се включиха в Open Staff Week в рамките на програма "Еразъм+“, съобщиха от вуза. Седмицата бе организирана от Университета в Лейрия (Португалия) и бе посветена на обучение на тема "Проектен мениджмънт: идеи и инструменти за успешни проекти“.

От 30-те представители на университети от Полша, Германия, Великобритания, Латвия, Естония, Румъния, Италия и др., повечето бяха ръководители на отделите "Международно сътрудничество“ и "Проектна дейност“, което позволи ефективен професионален обмен на мнения и добри практики, посочват от МУ-Варна, научи репортер на Varna24.bg.

Целта на събитието бе да се търсят решения за по-адекватен отговор на потребностите в областта на иновациите и бизнеса, свързани с оптимизирането на проектния мениджмънт. Акцент на лекциите и работните семинари бе поставен върху комуникацията в и между проектните екипи, както и върху конкретни практически измерения на управлението на европейски проекти.

Форумът позволи на участниците да се запознаят с различните факултети и материална база, както и с техните международни партньори и проекти, по които работят.

Обучението започна с модул на тема "Проектният мениджмънт: екипът като ключов фактор“, ръководен от проф. Леополдина Алвес – координатор за Факултета по технологии и мениджмънт и директор на Центъра за трансфер на знания и технологии.

Проведена бе и сесия на тема "Международен маркетинг и предприемачество“ с лектор проф. Ана Лисбоа от Департамента по бизнес и икономика, след което участниците посетиха Кампус 5 на Университета в Лейрия. Това е хъб за социални иновации и здравни науки и там се състоя обучителният семинар  "Управление на иновационни проекти: интернационално съвместно съзидание“. Атрактивният лектор и опитен практик в областта на европейски проекти за иновации бе Витор Ферейра – професор по предприемачество и иновации и генерален директор на стартъпа на Лейрия или т.нар. "бизнес инкубатор“.

Стартъпът "Лейрия“ е установил няколко партньорства и е създал мрежа от сътрудничества с различни структури като институти за висше образование, известни компании, технологични центрове и лаборатории, публични институции с активна позиция в иновациите, както и други национални или международни екосистеми. По-късно участниците разгледаха базата на самия стартъп и се запознаха с 3 иновационни проекта на млади изследователи.

Полезни практически съвети остави и семинарът "Цветен пъзел в проектната комуникация“, демонстриращ значението на хоризонталната и вертикалната комуникация за ефективно управление на проектите. Той бе ръководен от професори в пост-докторантското училище по проектен мениджмънт, които са с практически опит и безспорна експертиза.

Курсът бе реална възможност за запознаване с най-новите тенденции в проектния мениджмънт в Европа и за насърчаване на работата в мрежи между практиците, тъй като университетите на бъдещето са инкубаторите на иновативни проекти, в които творческите идеи на стартъпите се реализират успешно от начало до край. ​








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: