Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Експерт: Крайните райони на Варна имат добра социална и инженерна инфраструктура
Автор: Екип Varna24.bg 14:14 / 26.04.2016Коментари (0)1969
©
Крайните райони на Варна са добре снабдени със социална и инженерна инфраструктура и с отлична транспортна схема. Това заяви за "Фокус" Добромир Ганев, зам.-председател на УС на Национално сдружение "Недвижими имоти". 

"Това, че са крайни квартали по своето разположение не означава, че са непривлекателни за живот", каза Добромир Ганев. Експертът добави, че през годините има пропорционално търсене на жилища във всички региони на Варна. "Изключвам няколко района, където няма почти никакво търсене, като единия от тях е кв. "Максуда". 

"Има търсене както за крайните квартали, така и за престижните по-централни в близост до морето със съответна панорама, райони като Гръцка махала и Бриз. Левски и Цветен квартал имат по- сериозно търсене поради факта, че повечето имоти там са на умерени цени и близостта на квартала до централната част на града, морето и лесният изход към различните магистрали", уточни Ганев. Експерт Добромир Ганев отбеляза, че Варна е интересна почти във всички свои райони за покупка на имот.

"Хората, които мигрират, имат по-малки бюджети и идват от по-малки населени места, предпочитат да купят жилище в по-краен район отколкото да живеят под наем", заяви Добромир Ганев. По думите му по отношение на търсенето на имоти се вижда, че има такова в почти всички райони, но има и такива жилища с големи недостатъци през годините. 

"Гръцката махала е един чудесен район, но поради високите цени, хората, които имат възможност да закупят имот и искат да имат престижен такъв се затруднени в решението си да закупят жилище в този квартал там където няма осигурени паркоместа. Всичко оказва своето влияние при промяната на критериите за търсене у купувачите. Има и такива хора, които предпочитат да живеят в по- спокойна среда и имат възможността да се придвижват и да транспортират своето семейство и деца. Абсолютно навсякъде има интерес, но много трудно може да се каже, какъв е броя на покупките във всеки един от районите във Варна", заяви Добромир Ганев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: