Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Експерт: Не е съмнително, че Ахмед Доган е купил 70% от ТЕЦ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:58 / 17.09.2018Коментари (7)4475
©
"В никакъв случай не е съмнително, че Ахмед Доган е купил 70% от ТЕЦ-Варна, защото това е много важна централа", коментира енергийният експерт Иван Хиновски в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

Справка в Търговския регистър показва, че компанията "Сигда", която притежава ТЕЦ-Варна, се управлява от бившия транспортен министър Данаил Папазов. След 4 септември собствеността е поделена между двете му деца и Ахмед Доган. Почетният председател на ДПС държи 70%, а Ивелина и Станислав Папазови си поделят останалите. За колко е сключена сделката не е ясно.

По думите на Хиновски централата била в тежко финансово положение, но тази сделка безспорно е положителна за българската енергетика.

"Тази електроцентрала е ключова за Европа", заяви Хиновски. Той подчерта, че държавата няма нищо общо с тази сделка. Новият собственик ще обнови ТЕЦ-Варна, подчерта експертът.

Хиновски е категоричен, че ТЕЦ-Варна ще бъде използвана като газова централа. По думите му най-апетитната част от централата е пристанището, може да бъде използвано като "Натовско" пристанище, защото отговаря на всички критерии.

Той коментира още, че Доган е много модерен политик, интересува се от различни сектори, където има развитие, и това е един много умен ход.



Още по темата: общо новини по темата: 17
02.12.2019 »
20.06.2019 »
17.06.2019 »
17.09.2018 »
13.09.2018 »
16.02.2018 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя луд ли е ?Каква ключова централа може да е ТЕЦ на въглища не работеща от 15 г.Без сероочистващи инсталации и без наличие на въглища от този тип,заради което е построена(черни- Донбас).Просто навремето ЧеЗ си го нахакаха с приватизацията и го издухаха ,защото вноса на въглища е много по скъп отколкото американските централи ,които горят местните лигнитни от маришкия басейн.Руския поток не тръгна за да инвестират в газови турбини и миналата година я продадоха за 5 пъти по ниска цена (около 47 милиона) на червения Папазов.Тя сделката още тогава е била финансирана УЖ от ПИБ,но е ясно,че освен Доган се подкрепя и от Москва.Първо защото най ценното е информация и второто,когато имаш връзките да накараш управителите на ЕСО да сключат с теб договор за студен резерв и без да произвеждаш и 1 кВат,да гушваш по 27 милиона на година.Сиреч с гарантираните вземания от ЕСО,за 2 години си я изплатил на ПИБ.По важното е другото...Когато от Русия намекнаха,че втората тръба на Турски пАток май ще си я заврат в гъ*ъ...се роди гениалната идея,някой да симулира братско снизхождение и да я завъртят към България.Интересно,че това съвпада с мерака на ББ за газов хъб.А истината е,че ГЪЗпром си е платила милиардите на швейцарски и банатски,немски фирми за тръбите и полагането под Черно море и втората тръба трябва да се пласира на някой.Турците си имат едната.Не щат втора щото си взимат по ТАНАП от азерите.Гърците одрязоха Русия по нареждане на Брюксел,защото ще разчитат на трансАдриатическия газопровод,който ще заобиколи Турция.Още повече гърците разчитат и на терминал за втечнен газ в Александропули.Интерконектора към България ще се случи до 1-2г.И какво остава...България.Сега сещате ли се,че за да си пласираш газта и да печелиш и от вторичното и използване(ток) е нужна централа.ТЕЦ Варна е идеалния вариант.Затова нашите хора(първо Папазов,после Доган) ще я купят.После ще обявят гениална находчивост и хоп..И вълкът сит и агнето цяло,пък овчаря от Банкя си гарантира още един мандат.Щото хъб-а му се получава.Друг е въпроса,че това ще са частни проекти и печалбата ще изтича в Москва.И какво е лошото на американските централи,като схемата е същата?Ами американските централи поне плащат за български въглища и хранят бг миньори.А тук ще плащаме ток произведен от руска газ.Та Доган не е гений.Той просто е сраснал с властта и се възползва от информацията и лостовете които има.А такива ,като Хиновски заблуждават обществото.Само да напомня,че будния хидроинженер Доган набута НЕК с 1 милиард за яз.Цанков камък.Той проектанта явно през феса му е минало,че с производството си на ток..ВЕЦ а ще се изплати след 300 г.и то ако има вода.Ама парите ги опапкаха.ДПС и БСП.Тогава те имаха власт в енергетиката и както виждам...все още я имат!
Aнонимен
на 17.09.2018 г.
0
 
 
Какво ревете,бе?Доганът толкова години работи като политик и спестява от закуски!Събрал някой лев,купил си централа,и завистниците вече дигат шум.Ми купете си и вий,бе!А и бивш министър му е ортак!Беднотия-нямат пари една ТЕЦ да си купят сами,затуй се кооперират! Беднотия!Ся ше вземете да врещите и за Палазовите кинти откъде са!На дъщеря му са,и то от закуски пестили!
Aнонимен
на 17.09.2018 г.
0
 
 
Централата не работи отдавна, а Доган получава много милиони за студен резерв. И това ако не е източване на държавния ЕСО /който ще е следващата покупка/, здраве му кажи. И как Доганя доказа произхода на парите си, щото всеки от вас трябва да доказва произход на над 5000 лв. Айде сега г*золизци кажете, че не е на власт мафията.
0
 
 
Тези, който протестират в София от вчера, изгледа са прави.
Aнонимен
на 17.09.2018 г.
+3
 
 
Хиновски,Хиновскии, мастийо такава! Заради такива като теб Доган си прави каквото си иска!
+3
 
 
Хитър политик, тениален и незаменим хидрогеолог, блестящ енергетик и честен бизнесмен. Знаем, знаем... :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: