Експерт: Несигурността в Западна Европа ще се отрази двупосочно на българския туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:53 / 02.12.2015
650
Несигурността в Западна Европа във връзка с атентатите напоследък ще се отрази двупосочно на българския туризъм. Това каза за "Фокус" доц. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара. Той каза още, че влиянието няма да е еднопосочно. 

"От една страна ще се ограничат пътуванията на българските граждани зад граница, а много изходящи български туроператори разчитат на този бизнес. За Коледа и Нова година става въпрос за културно-опознавателни пътувания на българи в Западна Европа при условие, че се затягат проверките по летищата и условията за пътуване стават все по-трудни. Това няма как да не повлияе на пътуванията на българите в чужбина. От друга страна, положителното ще бъде за българският пазар защото тези хора ще останат да прекарат празниците в България. Това ще задвижи българската туристическа индустрия. Всяко едно такова влияние има своите положителни и отрицателни страни", посочи доц. Маринов. 

Според него, в очите на западните туристи България е едно от сигурните и спокойни туристически дестинации. "Страната ни е в периферията на тези, които са основно в прицела на терористите", каза доц. Маринов. 

По отношение на предстоящия зимен сезон той подчерта, че всички факти говорят, че ще има един добър зимен сезон. "Важното е топлото време да свърши и да имаме хубава снежна покривка от началото на декември до края на месец март и ако се запази спокойната обстановка в страната и не станат някакви катаклизми покрай тези терористични атаки в Западна Европа, предполагам, че сезонът ще бъде добър", каза още доц. Стоян Маринов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
23 са регистрираните нарушения във Варна преди утрешните избори 
Пиян украинец вдигна варненската полиция на крак: Не съм терорист...
Отцепиха плажната ивица в централната част на Варна – полиция и з...
Под пълна пара са ангажираните с изборите във Варна
Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да...
Варненци излизат на протест днес: Бездействието убива децата ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).