Експерт: Юли и август сформират черната статистика за най-много загинали в катастрофи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 14.07.2016
990
Юли и август сформират черната статистика за най-голям брой загинали при пътнотранспортни произшествия. Това съобщи за "Фокус" Христо Димитров, национален координатор и представител за град Варна на Българската Асоциация на пострадали при катастрофи (БАПК). 

"Трафикът през най-горещите летни месеци е много натоварен, не само в посока към Черноморието, а говорим за голям поток от Западна Европа към Турция. 

Пътуващи по южната магистрала "Тракия" са забелязвали рисковото преминаване на гастарбайтърите, които поставят в опасност и останалите участници в движението и така впоследствие научаваме от новините за тежки пътнотранспортни произшествия със заспали водачи, предимно на турски автомобили", уточни Христов.

Той отправи към всички шофьори съвет на дълъг път приканват да не се следва краен час за пристигане от точка А до точка Б, да се спира често за почивка, особено в горещите дни, да се подхожда с повече толерантност към останалите участници. Към пешеходците апелира да завишат чувството си за самосъхранение и да не се предоверяват на водачите на автомобили.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).