Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Експерт във Варна: Извънбрачните деца са симптом на моралната корозия в обществото
Автор: Екип Varna24.bg 13:55 / 21.11.2016Коментари (2)1256
©
Доц. Бойчо Бойчев
Съвестта на човека трябва да води към това да отстоява природно присъщото, а именно, че семейството се състои от мъж и жена и техните деца. Човешката природа не допуска хората да са с еднакъв пол в семейството, това е противоречие. Това мнение изрази във варненския ефир на Дарик доц. Бойчо Бойчев от ВСУ по повод Деня на християнското семейство, който се чества днес.

По думите на Бойчев извънбрачно родените деца са симптом на моралната корозия в обществото, тъй като показва, че родителите нямат чувството за отговорност да осигурят и покажат на децата целостта на семейството.

Според отец Василий Шаган страхът и човешката неориентираност са причина много родители да живеят на семейни начала без да искат да сключат брак. Това обаче влияе на възпитанието на децата, смята свещеникът.

"Мъжът по природа е отговорен човек и не може да мисли за живот на семейни начала. Най-голямата язва е изгубването на истинските разбирания какво е човекът и към какво е призван, всеки пол е изгубил основните си характерни черти - мъжът - отговорност, а жена своята женственост. Еманципацията сложи мъжа в особена ситуация, но мъжете сами дадоха право на жените да заемат подобни позиции, защото изгубиха своята мъжественост. Не можем да мислим, че истината е въпрос на всяка гледна точка, истината е една и тя е изворът. Ние трябва да го търсим, да разберем къде е той и да черпим от него. В него се разрешават всички антропологични въпроси. Когато човек знае кой е като пол и какво представлява, тогава по друг начин от рано може да формира живота си. По един начин да се възпитават момчетата, по друг момичетата", коментира Шаган.

Преследването на материални цели не може да бъде оправдание за физическия разпад на семейства, които търсят препитание в чужбина, е мнението на доц. Бойчев.

"Всеки носи лична отговорност за това, което прави. Когато той сведе живота си до "тук" и "сега" и до измеренията на материалното и успеха, тогава той не понася отговорността си. При формално съществуващи семейства, в които има разделение - единият работи в чужбина например, връзката отслабва. По този начин и връзката с децата се изчерпва. По-добре да дадем на детето нашето присъствие, отколкото пари, които то може всякак да похарчи", посочи доцентът.

"Ние трябва да признаем своето поражение. Живеем в трудни времена, много хора са принудени да работят далеч, но това не е повод за отчаяние. Ние празнуваме като осъзнаваме своето човешко поражение. Но точно това е празник, тъй като виждаме тази ценност, която трябва да поставим в основата на своя живот. Ако Бог е на първо място в живота ни, всичко останало ще си дойде на мястото", обасни отец Шаган.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.11.2016 г.
+3
 
 
Не, не показва корозия на обществото, а на малоумната държавна политика. Защото дете от родители без брак , майката се води самотна, получава помощи, получава лесно детски, бащата като го признае и се води, че го издържа, издръжката я водят признат разход и му приспадат данъци от това. Ей това е тъпотията. Помъчиха се да направят нещо по въпроса с това, ако са на един адрес да се водят семейна двойка, но това е лесно - майката се води при нейните родители, бащата при неговите и така са на различни адреси и цоцат държавата с помощи, данъци и т.н Затова е по-изгодно да не сте женени в тази наша страница
+3
 
 
Много правилно се е изказал този човек. Да не говорим, че го правят и с цел да дърпат пари като "самотни" майки.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: