Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Експерт във Варна: Работодателите все по-често наемат младежи без стаж по професията
Автор: Екип Varna24.bg 08:53 / 05.10.2016Коментари (0)1076
© Черно море
Мадлен Ишенян - специалист “Човешки ресурси” във фирма за подбор на персонал.
Работодателите все по-често наемат млади хора без стаж по професията. Това заключение направи пред екип на Медийна група "Черно море" Мадлен Ишенян, специалист "Човешки ресурси" във фирма за подбор на персонал. Тя беше един от експертите, които се включиха в информационно-трудовата борса "Европейски ден на труда", която се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието се организира за девета поредна година от Агенцията по заетостта като член на мрежата "Европейски служби за заетост" (EURES).

"Интересът от страна на младите хора тази година беше много голям. Направи ми впечатление, че той не стихна през целия ден. Фирмите, които взеха участие в трудовата борса, са с най-различна насоченост. Свободните работни места, които бяха представени, са над 150", съобщи директорът на варненската дирекция "Бюро по труда" Божидар Михайлов. 

Стелиян Димов беше сред най-активните млади хора, които обиколиха повечето щандове на фирмите, включили се в трудовата борса. "Аз се прибрах от чужбина преди около месец и търся работа в сферата на маркетинга и финансите. Последно бях в Германия, там завърших магистърската си степен. Върнах се в България, защото ми липсваха семейство, приятели, среда. У дома е най-добре. Мисля, че не е трудно човек да си намери работа в България, ако има правилното образование, говори чужди езици и е готов в началото да започне с по-ниска заплата. Надявам се бъдещето ми да е във Варна, а не в София, но да - виждам го в България", каза Стелиян. 

Бъдеще за себе си във Варна иска и Валерия. Тя сподели, че до момента е работила в сферата на мениджмънта на човешките ресурси, но би опитала и нещо различно, ако й попадне подходяща възможност.

Симеон и Анелия казаха, че са завършили "Счетоводство и контрол" и отскоро търсят работа като счетоводители. И двамата бяха на мнението, че изискванията към младите хора са много високи и като цяло не им се дава много шанс.
Противоположно мнение изказа Мадлен Ишенян, специалист "Човешки ресурси" във фирма за подбор на персонал. Според нея фирмите инвестират все повече време и ресурси, за да дадат шанс на младите хора. "Вече я няма максимата, с която се сблъскваха младежите преди - да излизат от университета и да ти искат 4 години трудов стаж", отбеляза Мадлен. "Прави ми впечатление, че хората, които търсят работа, са изключително мотивирани. Младежите, които тепърва започват да се развиват в дадена професия, държат да бъдат оценени и да получат възможност да се развиват, а не толкова да имат висока заплата", допълни тя.

Емил Капралов е представител на една от фирмите, която се включи в трудовата борса. "Мисля, че във всяка сфера има недостиг на млади и качествени кадри. Щастлив съм, че към тази борса проявиха интерес много млади хора на високо ниво. Едно от основните изисквания да заемат позиция при нас е доброто владеене на английски език. Много от кандидатите са посочили, че владеят езика в документите си. Оттук нататък ще се свържем с кандидатите, които сме одобрили, ще ги поканим на интервю и ще обсъдим позициите в детайли. Ако намерим допирни точки, ще назначим на работа хората, които сме харесали", каза Емил Капралов.

Източник: Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: