Експерти пристигат за европейска конференция на Златни пясъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:27 / 07.06.2018
2011
На 14 и 15 юни 2018 г. в гр. Варна, к.к. Златни пясъци, хотел Интернационал, ще се проведе Европейска конференция на тема: Социалната икономика като ефективен модел за социално включване – социално предприемачество, социални услуги, заетост.

Конференцията се организира от Европейска асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/ заедно с Национален алианс за социална отговорност /НАСО/, Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Община Варна. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Над 350 участници и гости от Европа и България са регистрирани за участие, включително представители на държавните институции, кметове, гости от европейските институции, от неправителствения сектор в ЕС, специалисти, експерти, доставчици на социални услуги.

Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания е мрежа, която представлява интересите на над 15 000 доставчици на социални услуги в сферите на грижата, заетостта и образованието. EASPD е свързващо звено между социалния сектор и Европейския съюз, Съвета на Европа и Организацията на обединените нации (ООН).

Националният алианс за социална отговорност е национална организация, обединяваща и работеща с над 2 000 структури от сектора на социалните услуги, доставчици на социални услуги, общини, работодатели и др. от България.

Основните цели на конференцията са да даде възможност за съдържателни дискусии, обмен на добри практики, изграждане на национални и европейски партньорства по темите за развитие на социалната икономика, социалното предприемачество, социалните услуги и заетостта и тяхното влияние върху качеството на живот на хората с увреждания, чрез социално включване и създаване на условия за устойчиво социално развитие и включващо общество.

На конференцията ще бъдат представени добри практики и модели на социално включване.

Ще бъде представена стратегията на Европейския съюз за социална икономика, както и различни концепции и техните предпоставки за успех.

В програмата е включено и изложение на социални услуги и предприятия от Европа и България. Ще бъдат връчени ежегодните награди на НАСО за социално развитие на България в категориите общини, неправителствени организации, работодатели, социални услуги, изкуство и култура.  

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).