Експертна група ще обсъжда изграждането на "балон“ на басейн Приморски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:37 / 30.11.2018
1496
На заседание съветниците от ПК "Младежки дейности и спорт“ разгледаха писмо от клуб по плувни спортове "Астери“ за изграждане на покривна конструкция тип "балон“ на плувен басейн "Приморски“. Според представителите на клуба условията в момента не са подходящи за тренировки, а такова съоръжение ще даде възможност за целогодишно използване на басейна при по-добри условия за спортуващите. В тази връзка съветниците възложиха на Дирекция "Спорт“ към Община Варна да проучи техническите възможностите за изграждането му и да даде примерна финансова рамка за необходимите средства. По предложение на Тодор Балабанов, председател на Общински съвет – Варна ще бъде сформирана и експертна група, която да разгледа предложението и възможностите за неговата реализация. Според него е необходимо да се направи предварителен анализ на разходите за отопление и да се прецени целесъобразността на инвестицията.

Комисията разгледа и предложението на клубове по плувни спортове за промяна в действащата Наредба за реда и условията за отдаване за безвъзмездно и възмездно ползване на спортните обекти и съоръжения, собственост на Община Варна, предоставени на ОП "Спорт-Варна“. Техните искания са за промяна по отношение на плувните съоръжения и предоставянето им на спортните клубове и по-конкретно плувните басейни да се поставят в отелен раздел в Наредбата. Според тях промяната е необходима, т.като през последните години има завишен интерес към плувните спортове и е необходимо да се осигури справедливо разпределение на наличните бази. "При сегашното статукво много деца не могат да бъдат обхванати от личните им треньори и рано напускат спорта. Така губим много качествени спортисти от детско-юношеския спорт преди да достигнат възрастта на елитния спорт“, се казва в писмото. Членовете на комисията предложиха да се сформира експертна група, която да разработи промените в наредбата. Участие в нея ще вземат представители на клубовете, Дирекция "Спорт“,  ВрК "Правна комисия“, ПК“Младежки дейности и спорт“, представители на правната дирекция към Община Варна, както и представители на Обществения съвет по спорт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).