Експертът Крум Сотиров представя проектът "Орхидария“ пред колекционери от Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:47 / 05.02.2020
4998
Орхидееният експерт и президент на Първо орхидеено общество Крум Сотиров ще представи своя проект "Орхидария“ пред колекционери и членове на обществото на 8 февруари, събота от 18 ч. в Арт-салона на Радио Варна.

"Орхидария“ е първата на Балканите оранжерия с колекционерски орхидеи със значителна селекция от качествени и интригуващи растения. В нея са представени 84 вида – гигантски екземпляри, миниатюрни орхидеи, безлистни орхидеи, любопитни азиатски видове в цъфтежна възраст, които представляват интерес и за напреднали колекционери, и за хора, които сега дебютират в това хоби.

"Страстта към орхидеите в България се разраства така, както набира скорост и в световен мащаб. Все повече хора приемат предизвикателството да отглеждат в нашите условия тези красиви и примамливи растения. Мнозина търсят интересни видове, различни от това, което се предлага масово. "Орхидария“ ще им даде възможност да се сдобият с качествени екземпляри, ще обогати познанията как да се съхрани, отгледа и разцъфти подобно растение“, обяснява Крум Сотиров. Неговият проект дава възможност на българските почитатели на орхидеите да имат желан вид без перипетиите на вноса и рисковете на поръчките от чужбина.

Крум Сотиров е получил образованието си в Меката на орхидистите – Кралската ботаническа градина Kew в Лондон. От години той е колекционер и международен лектор в Орхидеените общества на САЩ и Канада. През 2014 г. с ентусиасти от Варна и региона създава Първо орхидеено общество, на което е президент. Води редица уоркшопове за пресаждане на орхидеи, включително и за деца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).