Електромобили ще ни возят до плажа от това лято

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:04 / 06.04.2016
2960
През новия туристически сезон летовниците ще могат да се придвижват с електромобили до варненските градски плажове и през Морската градина. Идеята е на концесионера на ивицата "Лазурен бряг 91" ЕООД, като фирмата вече е закупила две нови возила, съобщи в ефира на Дарик нейният търговски директор Андрей Василев. В нощните часове пък достъп до крайбрежната алея ще може да има само една таксиметрова компания, като около заведенията ще бъдат оформени стоянки и монтирана бутонна система за повикване. В района от Рибарския плаж до Втора буна се предвижда да бъде изграден локален път за автомобилите, за да не пречат на пешеходците.

В момента на крайбрежната алея текат мащабни ремонти, като се реставрират централните и северни бани, а подпорната стена се укрепва. Всички дейности са съгласувани с Националния институт за паметниците на културата, а общият размер на 3-годишната инвестиционна програма възлиза на 7 млн. лв., каза Василев. Той увери, че през предстоящия сезон няма да има увеличение на плажните услуги.

Високите такси са причината "Лазурен бряг 91" да се откаже от концесиите на плажовете в "Аспарухово" и "Кабакум юг". Годишната вноска за всички градски плажове е около 420 000 лв., докато за ивицата в южния варненски квартал е 300 000 лв. В същото време разходите за един спасителен пост на месец са 6 700 лв., посочи като пример Василев. Той изтъкна също новите изисквания платените чадъри да заемат до 50 % от стопанисаните плажове, докато в предишни години е можело да бъдат разположени върху 80 % от териториите. Според търговския директор плажът в "Аспарухово", както и други на голяма площ като в курорта "Камчия", трябва да бъдат разделени и отдавани на няколко концесионери.

Мръсната от години вода заради Шокаровия канал е причината "Лазурен бряг 91" да се откаже и от стопанисването на Офицерския плаж.

Андрей Василев се обяви за мерки, които да ограничат дивото къмпингуване.

"В Европа няма такова понятие - местата са регламентирани и се поддържат от някого. Недопустимо е да се къмпингува в земеделски земи или в гори край плажовете. Една част от хората може да почистват след себе си, но повечето замърсяват околната среда. Освен това какъв е тогава смисълът да се инвестира в места със статут на къмпинги ", коментира Василев. Той представлява и фирмата "Къмпинг Градина" ЕООД, собственик на едноименния къмпинг край Созопол, който вече носи името "Южен бряг".


Виж коментарите (0)

Още по темата (78):
20.07.2022 "Гьола" и Шокъровия канал привличат любопитни туристи във Варна
15.07.2022 Съдът остави без разглеждане трите жалби срещу забраната за коли по част от Крайбрежната алея
13.07.2022 Още три жалби в съда срещу забраната за коли по част от Крайбрежната алея
12.07.2022 Община Варна: Областният управител да прочете собствената си коригирана заповед за Крайбрежната алея!
12.07.2022 ГЕРБ Варна: Областният управител Благомир Коцев е литмус за наглост и двоен стандарт
12.07.2022 СЗБ и БАЗ скочиха срещу заповедта за затваряне на част от Крайбрежната Алея за автомобили
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).