Електроразпределение Север инвестира 640 хиляди лева в реконструкция на мрежата в Провадия, Ветрино и Суворово

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:21 / 27.09.2022
874
В рамките на своята ремонтна и инвестиционна програма за 2022 година електроразпределителното дружество, опериращо на територията на Североизточна България, изпълнява обекти за реконструкция на мрежата във варненските общини Провадия, Ветрино и Суворово.   

В провадийското село Бързица ЕРП Север извърши реконструкция на въздушна мрежа ниско напрежение. Дейностите включиха подмяна на 50 стоманобетонни стълба и монтаж на 7,5 километра усукан изолиран проводник. По този начин ще се ограничи рискът от прекъсване на електрозахранването поради аварии по мрежата и ще се подобри качеството на захранващото напрежение към крайните клиенти на компанията. 

Другият завършен обект включи цялостна рехабилитация на въздушна мрежа на общо 13 трафопоста, намиращи се в общините Ветрино и Провадия. Монтирани бяха и 2 реклоузера по въздушен електропровод Синдел, което ще позволи на екипите на ЕРП Север по-бързо да локализират възникнали аварии и ще намали времето на безтокови паузи при оперативни превключвания и заявки за работа.

Третият обект е в етап на изпълнение. Той предвижда реконструкция на ВЕЛ Щипско, осигуряващ резервно захранване на гр. Суворово чрез връзка между подстанциите Вълчи дол и Добруджа. При обновяването ще бъде подменен проводник в участък с дължина 3 километра, както и 8 стоманобетонни стълба и 150 изолатори и конзоли в участък, преминаващ през труднодостъпна, гориста местност. Ще бъдат монтирани 5 нови разединители, което ще намали времето за установяване на локацията на аварии по мрежата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).