Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Електроразпределителната мрежа в пешеходната зона ще бъде напълно обновена до края на април
Автор: Екип Varna24.bg 13:30 / 04.04.2014Коментари (0)1254
©
Само няколко месеца преди старта на активния туристически сезон, община Варна стартира проект по обновяване цялостния облик на централната градска част, който ще премине в няколко етапа. Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО взе решение да се включи в проекта за нов център на морската столица и да подмени изцяло подземната електроразпределителна мрежа в района. Решението беше взето след поредица от срещи на ръководството на компанията с кмета на Варна, Иван Портних и след сериозна подготовка, във взаимодействие с общинската администрация. Очакваната инвестиция на дружеството е приблизително 1 милион лева.

Ремонтът на пешеходната зона се изпълнява съгласно предварителния план на Общината и се състои от четири етапа с обхват от Драматичен театър "Стоян Бъчваров" до хотел "Черно море" и бул."Сливница" в участъка от пл."Свят" до бул."Мария Луиза".В рамките на проекта ще бъде изградена нова тръбна мрежа с кабелни шахти, ще се подменят част от съществуващите кабелни линии ниско напрежение в централната градска част, а където е необходимо ще се изградят нови. Дружеството е планувало да подмени с нови и всички кабелни разпределителни касети и електромерни табла на клиентите в района. Изпълнението на проекта стартира на 25 март тази година и в продължение на месец частта от електроразпределителната мрежа, попадаща в етап II от общинския проект, ще бъде изцяло реконструирана и модернизирана. Инвестицията за втория етап е на стойност над 200 хил. лева.

"Бяхме изправени пред трудно решение предвид крайно ограничената финансова рамка, в която работим в момента. Стойността на инвестицията не е никак малка, още повече, че тези средства не бяха предвидени в инвестиционната ни програма. Радвам се, че успяхме да намерим решение и въпреки обема на финансовата тежест, да се включим в проекта на община Варна. Важно е да отбележа, че нашето участие в проекта стана възможно с решителното съдействие на кмета Иван Портних, който осигури едно отлично взаимодействие между звената на ЕНЕРГО-ПРО Варна и общинската администрация.", заяви Стефан Абаджиев, управител на ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕООД.

Планираните дейности по подмяна и изграждане на електроразпределителната мрежа ще доведат до кратки смущения в захранването на клиентите, попадащи в района на втория етап от проекта. В периода 01.04- 30.04.2014 г. се очакват временни смущения и прекъсвания на електрозахранването на клиентите, живущи в района:от пл."Варна" до кръстовището на ул."Михаил Колони", ул."Воден" и бул."Княз Борис І", включващ в себе си ул."Драгоман", ул."Шейново", ул."Мусала", ул."Княз Александър Батемберг", ул."Иван Вазов" и част от ул. "Воден".




Още по темата: общо новини по темата: 97
10.09.2015 »
09.06.2015 »
09.06.2015 »
29.05.2015 »
26.05.2015 »
18.05.2015 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: