Елитните спа хотели край Варна заети над 90% от румънци за Великден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 10.03.2015
808
Местата за Великден в елитните спа хотели в комплексите край Варна вече са свършили. Както и през миналата година над 90% от резервациите са направени от румънци, а останалите - от българи, показва проверка на в-к "Труд". Край морето по Великден ще разпускат над 9000 души от северната ни съседка. Повечето от тях вече фигурират в листите на постоянните гости, защото от години посрещат Възкресение Христово у нас.

За празника все още има свободни стаи в десетина хотела на "Златни пясъци "и няколко на "Св. св. Константин и Елена". Пакетите обичайно са с всичко включено в цената, като според категорията на обекта 3-дневната ваканция излиза от 130 до 320 лв. на човек.

Оживлението по Великден ще се повтори и за майските празници и ще е глътка въздух преди очакваното трудно лято, смятат хотелиери.

Ден след Благовещение и почти месец по-рано от предни години пристигат и първите туристи по море. На 26 март във Варна се очакват 400 пасажери от лайнера "Хамбург". "Круизният сезон и през тази година ще е силен. До момента има 36 заявки за посещения на пасажерски кораби", обяснява шефът на Морската гара кап. Александър Аврамов.

Браншовиците обаче се въздържат от прогнози за сезон 2015. Те още нямат ясни разчети дали потвърденият на борсата в Берлин лек ръст на германци, поляци и чехи ще тушира отлива на руснаци и украинци.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време очаква варненци днес
Транспортираният мъж от Варна до София със самолет "Спартан" е в ...
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).