Емил Радев: Директива слага край на измамите с европейски средства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 05.07.2017
1150
В рамките на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев приветства приемането на Директивата за защита на финансовите интереси на ЕС. Според него тя представлява нов, модерен и адекватен инструмент, с който държавите членки ще могат да гарантират, че европейските средства отиват по предназначение - в помощ на обикновения европеец, на бизнеса, на общините, а не в джобовете на престъпници. Това е от особено значение на фона на данните на Европейската комисия, според които през 2010 г. са извършени измами с евросредства на стойност 600 милиона евро.

Като се има предвид, че 80% от европейските средства се управляват на национално ниво, въвеждането на общи определения, криминализирането на европейско ниво на отклоняването на средства, на представянето на фалшиви документи, прането на пари, активната и пасивната корупция ще подпомогне националните органи да разследват случаите на измами, категоричен бе Емил Радев. Той определи включването на ДДС измамите на стойност над 10 млн. евро, извършени в две или повече държави, като голяма победа за Европейския парламент, която неминуемо ще допринесе за още по-ефективна борба срещу този вид престъпление.

В заключение Емил Радев призова държавите членки да транспонират директивата в националното законодателство, колкото се може по-бързо, за да се сложи край на измамите с парите на европейските граждани.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).