Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Емил Радев: Гражданите на Варна имат нужда от обществен посредник
Автор: Екип Varna24.bg 14:13 / 08.10.2013Коментари (0)1219
©
Варна има необходимост от обществен посредник, който ще бъде гарант за общественото спокойствие и защита правата на гражданите. Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ - Варна, Емил Радев.

Още през 2008 година като председател на групата общински съветници от ПП ГЕРБ Емил Радев е внесъл в деловодството на Общински съвет - Варна, Правилник за дейността на обществения посредник на територията на общината. Такъв е необходим, защото законът урежда само дейността на националния омбудсман.

"Тогавашното мнозинство от БСП, ДПС и Атака отхвърли правилника без точни и ясни аргументи, а председателят на Общински съвет - Варна, Борислав Гуцанов заяви, че не са предвидени пари в бюджета на общината. С течение на годините виждаме колко важна е функцията на обществения посредник - не само на територията на държавата, но и на територията на общините", каза още Емил Радев.

Той допълни, че много общини в страната имат такава
фигура, която функционира от години и е в помощ главно на гражданите.

"Омбудсманът на практика е посредникът за решаване проблемите на гражданите с администрацията. Затова на него са му дадени такива правомощия, че той да може да прави справки, да изисква информация, без да се налага да ползва дългия ред по Закона за достъп до обществената информация, да може пряко да помага на гражданите да разрешават своите проблеми, свързани с местната администрация", коментира Емил Радев.

В края на месец март тази година група от общински съветници от ПП ГЕРБ - Иван Портних, тогава председател на постоянната комисия по "Финанси и бюджет", а в момента кмет на Варна, Павел Христов, който тогава бе общински съветник, а сега - народен представител, и Тодор Балабанов - общински съветник и зам.-председател на ОбС - Варна, отново са внесли в деловодството на местния парламент Правилник за дейността на обществения посредник на територията на община Варна.

"Надявам се, че този път мнозинството ще бъде убедено за нуждата да се избере омбудсман на община Варна, с оглед и на събитията, които станаха в началото на годината и продължават и към настоящия момент не само във Варна, но и в цялата държава", допълни народният представител Емил Радев.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: