Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Емил Радев: Нови европравила дават втори шанс на задлъжнели граждани и фирми
Автор: Пламена Николова 10:56 / 23.05.2019Коментари (0)2340
©
Новите правила за преструктуриране на предприятията, които приехме в Европейския парламент, дават втори шанс на задлъжнелите фирми и възможност да бъдат спасени много работни места.

По мое предложение евродиректива препоръчва на държавите-членки да въведат механизъм за опрощаване на дългове и за физическите лица, заяви за Varna24.bg варненският кандидат за член на ЕП от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев.

По думите му България остана единствената държава в ЕС, в която все още има "вечни длъжници". "Борих се с тази порочна практика в националния парламент, продължих битката и в европейския, защото трябва да дадем шанс на хората с тежки финансови затруднения да започнат живота си на чисто. Над 600 000 български семейства имат образувани изпълнителни производства заради задължения към банки, топлофикационни и електроразпределителни дружества или към частни кредитори. Надявам се, че "вечните длъжници" най-после ще останат в миналото", коментира Радев.

Той се ангажира да продължи да работи за ускоряването на процедурите и намаляването на административната тежест за гражданите и бизнеса. "Постигнахме сериозен напредък с премахването на апостилите и нуждата от легализация на официални документи в ЕС, като улеснихме милиони европейски граждани", припомни кандидатът на ГЕРБ. Той добави, че новите европравила спестяват на хората не само много тичане по институции, но и над 40 млн. евро годишно или до 100 евро на документ като акт за раждане, за смърт, за брак, удостоверение за семейно положение, за развод, за местоживеене и др. "Активно работих за тази промяна и настоявам приложното поле на регламента да се разшири, така че да обхване и дипломите, удостоверенията за квалификационните степени, както и удостоверенията за актуално състояние на фирмите, решения на ТЕЛК и др.", обясни Радев.

Той се ангажира да доведе до успешен край и борбата, която поведе срещу двойните стандарти в Европа. "Битката срещу разликите в качеството на хранителните продукти е в името на здравето на 100 млн. граждани в Източна Европа. Защото не може да ни предлагат под една и съща марка и в една и съща опаковка храна с по-ниско качество и дори с по-висока цена", категоричен е Емил Радев. Заедно с колегата си Андрей Новаков той извоюва нова европейска програма на стойност 1,3 млн. евро, която ще позволи да се правят изследвания, да се организират информационни кампании и дори да се завеждат колективни искове срещу нелоялните търговски практики. "Следващата ми цел е  създаването на общоевропейски контролен орган. Само така ще противодействаме адекватно на двойния стандарт при храните", смята Радев.

Сред неговите приоритети остава и приемането на страната ни в Шенген. "Постигнахме България да стане част от всички информационни системи за защита на границите на ЕС и съм убеден, че съвсем скоро ще сме пълноправен член на Шенген", отбеляза Емил Радев.

Като варненец той последователно подкрепя и каузите на морската столица. "Европейското финансиране ускори развитието на българските общини и Варна е отличен пример за това. Целта ни е през следващия програмен период бюджетът за България да се увеличи. Страната ни очаква да получи 18 млрд. лв. Това са 4 млрд. лв. повече за пътища, пречиствателни станции, за нови възможности за обучение на младите хора, за социални програми, но и за иновации, за по-конкурентоспособен бизнес. Европейската солидарност ще даде допълнителен тласък за развитие на икономиката и за желаното от всички повишаване на доходите", подчерта Радев.

По негова инициатива през изминалия мандат в ЕП се проведе изложба на Варненското златно съкровище, а Антонио Таяни – настоящ председател на Европарламента, дойде в морската ни столица за откриването информационния му офис.  "Трябва да ценим своята древна история, богата култура и традиции. България заема достойно място в Европа. Страната ни си извоюва авторитета на регионален лидер и спечели уважението на своите партньори. Това е голяма отговорност за следващия български екип в Европарламента. Той трябва да е максимално сплотен, да знае какво прави още от първия ден на своя мандат и да се ползва с подкрепата на голямото европейско семейство, за да отстои вече завоюваните позиции", акцентира кандидатът на ГЕРБ.

"От всички нас зависи да заглушим популизма и да не допуснем на кормилото на ЕС да се качат антиевропейски формации. Вярвам, че на предстоящите избори хората ще подходят прагматично и с номер 12 в бюлетината ще подкрепят политиките, които извоюваха силния глас на България в обединена и просперираща Европа", заключи Емил Радев.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: