Емил Радев: Варна заслужено стана Европейска младежка столица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:59 / 20.11.2014
2050
Изключително съм щастлив, че обединените усилия, които положиха младите хора, община Варна, неправителствените организации и всички други, които активно се включиха в работата по кандидатурата на града, доведоха до тази чудесна новина за Варна и България. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по повод обявяването на град Варна за Европейска младежка столица за 2017 г.

Решението бе взето след оспорвана надпревара с още три европейски града: Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия) и Перуджа (Италия). Българският евродепутат от ГЕРБ Емил Радев поздрави екипа, който работи по кандидатурата на Варна, както и кмета Иван Портних, за победата.

"Още веднъж беше доказано, че когато всички работят заедно - централна и местна власт, заедно с евродепутатите, гражданите и неправителствени организации, се постига победа. Сега градът ще има уникалната възможност да сподели с Европа опита си в развитието на успешни младежки политики", допълни той.

Темата на кандидатурата на българския град е социалните иновации и предприемачество в контекста на младите хора в Европа и тяхното активно включване в гражданския и политически живот. Според независимото жури от международни експерти по въпросите на младежта, проектите и дейностите, представени в кандидатурата на Варна, ще допринесат значително за повишаване ангажираността на младите хора. Те ще стимулират не само правенето на политики, но и развитието на нови проекти в сферата на образованието, социалното приобщаване, младежкото участие, заетостта и доброволчеството.

На 12 ноември 2014 г. Емил Радев организира съвместно с община Варна кръгла маса "Активна младеж чрез социални иновации" в Европейския парламент в подкрепа на кандидатурата на града. Участие в нея взеха кмета на община Варна Иван Портних, представители на неправителствени организации и евродепутати от целия политически спектър. Специален гост на събитието беше българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Подкрепа за каузата оказа и министър-председателят Бойко Борисов в писмо до кмета на Варна Иван Портних, представено по време на кръглата маса.


Виж коментарите (0)

Още по темата (143):
26.04.2018 Сдружение "Варна – Европейска младежка столица“ събира последователи
15.12.2017 Варна предава днес ключа на Европейска младежка столица на Кашкайш
17.11.2017 26 деца завършиха Младежка академия по електроника и роботика във Варна
08.11.2017 Превръщат защитно съоръжение по ул. "Барутен погреб" в офис на младежката столица
03.11.2017 "Рапана" отива на топло под покрива на варненски мол?
11.10.2017 Близо 1400 книги изчезнаха от лавиците на "Рапана"
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).