Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Емил Радев към комисар Йоханес Хан: Гражданите и бизнесът очакват по-ефективна европейска администрация
Автор: Екип Varna24.bg 11:58 / 27.05.2021Коментари (0)1175
©
Гражданите и бизнесът очакват да отговорим на потребността им от максимално отворена, независима и ефективна европейска администрация. Това коментира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в контекста на сложното настоящо регулиране на административните процесуални права в ЕС. Темата беше поставена на заседание на правната комисия в Европейския парламент, в което взе участие и еврокомисарят, който отговаря за бюджета и администрацията – Йоханес Хан.

"В ЕП многократно сме призовавали за приемането на европейско законодателство по административните въпроси. Позицията ни се споделя и от Европейския омбудсман и от академичната общност. Само така ще запълним "белите петна" в законодателството и ще го направим по-разбираемо за гражданите. Освен това, ще се подобрят прозрачността в административния процес и ефективността на европейската администрация", заяви българският евродепутат.

При размяната на мнения с еврокомисаря той отбеляза, че независимо от призивите на Европейския парламент, вече няколко години липсват конкретни резултати относно приемането на регламент, който да установи общи правила за европейската администрация.

Като отчете въздействието на COVID-пандемията и развитието на новите технологии върху административното правосъдие, Емил Радев отправи въпрос за инициативите на ЕК в подкрепа на модернизацията на публичната администрация, както от гледна точка на процесите, чрез които институциите вземат решения относно гражданите и предприятията, така и на възможностите за оспорване на тези решения. "Неотдавнашният доклад за стратегическото прогнозиране за 2020 г. също признава значението на цифровото преобразуване на публичната администрация и съдебните системи в целия Европейски съюз", мотивира се Емил Радев и отчете необходимостта от координиран подход, обща визия за публичните услуги, увеличено предоставяне на цифрови обществени услуги, постигане на кръстосана гранична оперативна съвместимост и улесняване на потребителите.

В отговор комисар Хан потвърди ролята на оперативната съвместимост, която трябва да се постигне в публичната администрация и изтъкна необходимостта от по-активен обмен между ЕК и ЕП по административните въпроси.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: