Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Емил Радев организира представяне на Варненското златно съкровище в ЕП
Автор: Екип Varna24.bg 11:53 / 31.03.2015Коментари (0)934
©
Поставил съм си амбициозната задача да представим Варненското златно съкровище в Европейския парламент. Организацията на подобно събитие е доста сложна, но искрено се надявам да успеем да покажем в Брюксел най-старото обработено злато в света още тази есен. Това обяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев на среща с жители на варненския район "Младост", където гостува по покана на общинския съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент Станислав Иванов. Според Радев експозицията ще покаже уникалното културно-историческо наследство на морската ни столица и ще рекламира Варна и България като отлична туристическа дестинация.

Емил Радев запозна гражданите с акцентите от своята работа, като открои огромните усилия на българските евродепутати страната ни да стане пълноправна част от Шенгенското пространство.

"Отдавна сме изпълнили критериите и охраняваме външните граници на ЕС дори по-добре от старите държави членки. Недопустимо е влизането ни в Шенген да зависи от вътрешно-партийните борби в някои от страните", категоричен бе Радев. Той сподели очакванията си за нови бежански вълни и информира, че в Европарламента се водят дебати относно възможността за разселване на бежанци пропорционално в държавите от ЕС.

"В момента натискът се поема основно от страните, които са външни граници на Съюза", отчете евродепутатът. Той изтъкна и усилията, които Европейският парламент полага, за да се подобри сътрудничеството между службите за сигурност на отделните страни.

"Само с добро взаимодействие между тях можем да се противопоставим на терористичните заплахи, пред които сме изправени в резултат от действията на Ислямска държава", поясни Радев.

В отговор на въпросите, които бяха поставени от варненци, той обясни, че активно се работи по създаването на Европейска прокуратура.

"Все още има дебати относно обхвата й - дали да разследва измамите с ДДС и с обществени поръчки или като начало да се концентрира само върху злоупотребите със средства по европроекти, които в преобладаващата част от случаите са транснационални по своя мащаб", подчерта Емил Радев.

Той изрази надежда, че още в рамките на тази година ще бъде приет необходимият регламент, за да се даде възможност за регистрация на фирма (ЕООД) по интернет в рамките на 3 работни дни и с минимален капитал от 1 евро. Радев се обяви и за задължителен регистър на лобистите в европейските институции.

Във фокуса на дискусията с жители на район "Младост" бе и амбицията на настоящото правителство за изграждане на магистрала "Хемус".

"Кабинетът "Орешарски" извади трасето от оперативните програми, затова сега се полагат изключителни усилия да си върнем възможността за строителство на "Хемус" с евросрества", подчерта евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и припомни, че в кратки срокове правителството на премиера Бойко Борисов отпуши работата по европейските програми и успя да възстанови доверието на чуждестранните ни партньори.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Евровизия 2024
Бюджет 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: