Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Енерго-про: Промяната в клиентските номера е нормално следствие от смяната на доставчика!
Автор: Пламена Николова 15:48 / 01.10.2021Коментари (1)5757
©
От Енерго-про изпратиха коментар във връзка с публикацията на Varna24.bg, в който варненка споделя изнадата си от спирането на електрозахранването в офиса й. Публикуваме позицията на дружеството без редакторска намеса:

Във връзка публикация във вашия новинарски сайт със заглавие "Варненка: Ако шокиращо ви дръпнат шалтера, вероятно сте с нов клиентски номер в Енергото, за който не подозирате!“ бихме искали да направим допълнително уточнение по темата.

Промяната в клиентските номера е нормално следствие от смяната на доставчика, за която клиентите са уведомени чрез данните за контакт, които са предоставили и фигурират в базата данни на компанията. В уведомленията се посочва, че  поради нереализиран избор на доставчик на електрическа енергия от страна на клиентите, е извършено прехвърляне по служебен път към доставчик от последна инстанция. Тези изисквания са упоменати в ЗИДЗЕ (§15, ал. 5, изр. 2 от ПЗР на ЗИД на ЗЕ (ДВ. бр.57/26.06.2020 г.) по реда на чл. 104, ал. 2 от Правилата за търговия с електрическа енергия. Мрежовото дружество от Групата ЕНЕРГО-ПРО изпрати уведомление относно промяната до всички засегнати от нововъведеното нормативно задължение клиенти, в което се казва, че служебно преминават на Доставчик от последна инстанция с всички произтичащи от това промени. В допълнение през последната година и половина беше проведена мащабна информационна кампания в медиите и на сайтовете на компанията. От небитовите клиенти се очакваше да сключат индивидуални договори за доставка на електроенергия по свободно договорени цени в срок. 

Към настоящия момент ЕНЕРГО-ПРО Продажби продължава да снабдява с електроенергия небитовите клиенти, които не направиха своя избор на доставчик на свободен пазар в законоустановения срок, но вече в ролята си на Доставчик от последна инстанция. Поради промяната в доставчика небитовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Продажби в ролята му на ДПИ имат нов клиентски номер, който може да се провери на сайта на дружеството: https://energo-pro-sales.bg/bg/e-uslugi/proverka-za-nov-klientski-nomer-po-star-klientski-nomer. Модулът за проверка на новия клиентски номер по стар клиентски номер е достъпен и от секция Електронни услуги на сайта на ЕНЕРГО-ПРО, непосредствено до модула Проверка на сметка. 

Компанията за пореден път напомня, че доставката на електроенергия от ДПИ е временно решение и е необходимо фирмите да потърсят оферта за снабдяване с електроенергия на свободен пазар.

Подробна информация за доставката на електрическа енергия за небитовите клиенти след 01.07.2021 г. е налична на началната страница на ЕНЕРГО-ПРО Продажби. За допълнителни разяснения относно условията на доставка от ДПИ и стъпките за излизане на свободен пазар на разположение на клиентите са имейл service@energo-pro.bg, денонощен телефон 0700 800 61, както и Центровете за обслужване на клиенти (ЦОК) на ЕНЕРГО-ПРО в Североизточна България. При необходимост ЦОК ще работят с удължено работно време на местата с клиенти пред офисите след края на работния ден.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.10.2021 г.
0
 
 
Много ценно разяснение ! Да се готвят битовите абонати да излязат на свободния пазар с договори при различни доставчици. А какви са те - кои са те - след секирата.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: