Енергото инвестира близо половин милион лева във Варненска област

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:09 / 21.08.2019
1168
През последните два месеца Електроразпределение Север реализира проекти за обновяване на съоръженията от електроразпределителната мрежа на територията на област Варна. Вложените средства в размер на половин милион лева ще гарантират по-голяма сигурност на електрозахранването на 1300 домакинства и фирми в градовете Девня и Долни Чифлик и селата Осеново, Тутраканци, Хаброво, Аврен и Чернево.  

Извършените реконструкции по мрежите средно и ниско напрежение са част от направление в инвестиционната и ремонтната програма на електроразпределителната компания с фокус към обновяване на съоръженията в малките населени места. В рамките на реализираните проекти бяха подменени над 120 стълба и повече от 28 хиляди метра кабели и усукани изолирани проводници. Рехабилитацията и поддръжката на мрежата е целогодишна дейност, с която ЕРП Север цели предотвратяване на повреди и постоянно повишаване на качеството на електрозахранването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).